Bayram öncesi otobüs bilet fiyatlarına zam

Döviz kurlarındaki sert yükseliş otobüs firmalarının başlattığı ek sefer bilet fiyatlarına zam olarak yansıdı. İşte yeni fiyatlar…

Bayram öncesi otobüs bilet fiyatlarına zam
Yayınlama: 16.06.2023
Düzenleme: 16.06.2023
A+
A-

İşte İstanbul-Van otobüs bilet fiyatı

Döviz kurlarındaki sert yükseliş ve akaryakıt fiyatlarına gelen kur zammı, otobüs firmalarının başlattığı ek sefer bilet fiyatlarına zam olarak yansıdı. Yüzde 20 zam ile birlikte İstanbul-Van arası otobüs bilet fiyatları 1000 TL’ye çıktı.

Döviz kurunda yaşanan sert artışlar akaryakıt fiyatlarını artırınca, otobüs firmalarının bayram için başlattığı ek sefer biletlerine zam geldi. Tüm Otobüsçüler Federasyonu (TOF) Genel Başkanı Mustafa Yıldırım ise, ek sefer biletlerindeki zammın firmalara göre değişmekle birlikte firmalar otobüs bilet fiyatlarına yüzde 10 ile 20 arsında zam yaptığını açıkladı.

25 SAATLİK YOLA 1000 TL

TOFED Genel Başkanı Özcan, İstanbul’dan yola çıkan bir yolcu otobüsünün en ucuz güzergâhının Trakya, İzmit, Adapazarı olduğunu; en pahalı biletin ise Van, Artvin’e olan yolculuklarda yaşandığını söylüyor. Buna göre, İstanbul’dan Tekirdağ’a giden bir otobüs 150-180 TL’den başlarken; İstanbul-Kocaeli güzergâhı için satılan biletler de 130 TL’den başlayıp 200 TL’ye çıkıyor.

İSTANBUL-VAN ARASI 1000 TL’YE ÇIKTI

İstanbul-İzmir 350 liradan başlayıp 600 liraya çıkarken; İstanbul-Ankara 200-370 TL aralığında; İstanbul-Artvin 750-800 TL aralığında değişiyor. 25 saati aşan İstanbul-Van güzergâhı için satılan otobüs biletleri ise ek sefer zammıyla birlikte 1000 TL’yi gördü. Bu biletler 750 liradan başlayıp 1000 liraya çıkıyor.

“BAYRAM’DA EK SEFERLER ÇOĞUNLUKLA TEK AYAKLI”

Öte yandan TOF Genel Başkanı Yıldırım, ek sefer biletlerine yapılan zammın hem ek seferlerin tek yön yapılacak olmasından hem de ek sefere çıkacak araçların turizm sektöründen yüksek bedellerle kiralanıyor olmasından kaynaklandığını da belirtti. Yıldırım “Bayram için yapılacak ek seferler çoğunlukla tek ayaklı. Yani gidiş var, dönüşte araç boş geliyor. Firmalar bu yüzden mecburen zam yapmak durumundalar. Başka türlü ek sefer yapma şansları yok. Bir de ek seferler turizm sektöründeki araçlar kiralanarak yapılıyor. Bu araçlara yüksek bedel ödendiği için fiyatlama da daha yüksek oluyor.” şeklinde konuştu.

 

Kaynak: SÖZCÜ

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.