İlçe Haberleri

Van’ın Edremit, İpekyolu, Tuşba, Bahçesaray, Başkale, Çaldıran, Çatak, Erciş, Gevaş, Gürpınar, Muradiye, Özalp ve Saray ilçe haberlerini son dakika gelişmeleri ile Van’da Haber’de.

Erciş Kaymakamlığı koordinesinde düzenlenen meme kanseri farkındalık yürüyüşü, ilçede büyük yankı buldu. İlçe merkezinde düzenlenen yürüyüş, kaymakamlık binası önünden başlayarak İlçe Sağlık Müdürlüğü'ne kadar devam etti.
21.10.2024
Erciş'in yemyeşil dağlarında yetişen ve şifa kaynağı olarak kabul edilen dağ sakızı, zorlu doğa koşullarında toplanıyor. Bölge halkı, bu değerli bitkiyi toplamak için sarp kayalıklara tırmanıyor, derin vadilere iniyor ve bazen günlerce doğada kalıyor.
21.10.2024
Van'da kış aylarının yaklaşmasıyla birlikte, ihtiyaç sahibi ailelerin ısınma sorununa çözüm bulmak amacıyla Valilik ve kaymakamlıklar tarafaından kömür yardımları başlatıldı. İl ve ilçe sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıfları tarafından belirlenen kriterlere uygun ailelere dağıtılacak olan kömür yardımları, vatandaşlara ulaştırıyor.
21.10.2024
Van'da hava sıcaklıklarının hızla düşmesiyle birlikte kış mevsiminin etkileri kendini göstermeye başladı. Van Valiliği tarafından yapılan açıklamada, il genelinde beklenen yoğun yağışlara karşı vatandaşlar uyarıldı.
21.10.2024
SON DAKİKA HABER: Alınan bilgilere göre kaza, Çatak-Pervari yolu üzerindeki Narlı Köprüsü yakınında meydana geldi.
17.10.2024
Edinilen bilgilere göre, ilçenin Bahçıvan Mahallesi’nde bir binanın çatısında kedi sesi duyan esnaf durumu İpekyolu İtfaiye Grup Amirliği ekiplerine bildirdi.
17.10.2024
Van'ın Erciş ilçesi, sabah saatlerinde başlayan yağmur, kısa sürede sel halini alarak günlük hayatı olumsuz etkiledi.
17.10.2024
Van ve ilçelerinde bugün hava nasıl olacak, yağış var mı? Meteoroloji ilçelerde hava durumunu nasıl yorumluyor? Sel baskınları olacak mı?
17.10.2024
Van'ın incisi Muradiye, tarihi dokusu, eşsiz doğal güzellikleri ve sakin atmosferiyle ziyaretçilerini büyülüyor. İlçenin tarihi, Urartular dönemine kadar uzanmaktadır. Muradiye Kalesi gibi tarihi kalıntılar, ilçenin zengin geçmişine ışık tutmaktadır. Peki Muradiye ilçesine nasul gidilir? Çok mu uzak? Yol haritası var mı?
17.10.2024
Doğu Anadolu Bölgesi'nde yaşayan vatandaşlar, bugün öğle saatlerinden itibaren şiddetli yağışlara karşı uyarıldı. Erciş, Muradiye ve Çaldıran ilçelerine dikkat çekti.
16.10.2024
Vali Ozan Balcı, Bahçesaray İlçesinde sezonun ilk bal ve ceviz hasadına katılarak, sepetten bal kesip çiftçilere bereketli olmasını diledi.
16.10.2024