Dünya

Dünya genelinde son dakika gelişmeleri anlık haberdar olmak için bizi takip edin.

Dünya Haberleri

Dünya Haberleri kategorimizde, dünyanın dört bir yanından en güncel olaylara hızlı bir bakış atın. Politika, ekonomi, bilim ve daha fazlasında yaşananları kısa ve öz haberlerle sizlere sunuyoruz. Dünya Haberleri ile dünyanın nabzını dakikası dakikasına takip edin.

Arnavutluk’ta eski Cumhurbaşkanı Ilir Meta, kara para aklama soruşturması kapsamında gözaltına alındı.
22.10.2024
Lübnan’a yönelik saldırılarını sürdüren İsrail Beyrut’ta Hizbullah’a ait finansal kurumları hedef aldı. İsrail ordusundan yapılan açıklamada, Hizbullah’ın İsrail’e karşı yürüttüğü faaliyetleri finanse ettiği iddia edilen “Karz-ı Hasen” (Faizsiz Dayanışma) kurumu şubelerine yönelik hava saldırıları düzenlendiği bildirildi. Resmi Lübnan basını ise İsrail savaş uçaklarının Beyrut’a düzenlediği hava saldırılarının sayısının 12’ye ulaştığını...
21.10.2024
Filistin’e yönelik saldırılarını sürdüren İsrail, Gazze’de büyük bir darbe yedi. İsrail Savunma Kuvvetleri’nden (IDF) yapılan açıklamada, 401. Zırhlı Tugay Komutanı Albay Ehsan Daqsa’nın (41) Gazze Şeridi’nin kuzeyindeki çatışmalar sırasında öldürüldüğü bildirildi. “Cibaliye’deki operasyonlar sırasında Daqsa’nın tankı ve başka bir tank patlayıcılarla hedef alındı” denilen açıklamada, Daqsa’nın öldüğü sırada tankın dışında...
21.10.2024
ABD’de 5 Kasım’da yapılacak başkanlık seçimleri için geri sayım sürerken, Cumhuriyetçi başkan adayı Donald Trump seçmenlere sürpriz yaptı. Seçim kampanyası kapsamında ABD’nin Philadelphia şehrindeki bir hamburgercide çalışan Trump, fritözün başına geçerek patates kızarttı. Daha sonra pencereden müşterilere servis yapan Trump, yaptığı açıklamada ise Demokrat Parti başkan adayı Kamala Harris’i hedef...
21.10.2024
Hamas lideri Yahya Sinvar'ın öldürülmesi savaşın devam edip etmeyeceğine yönelik soruyu da beraberinde getirdi. Dünya basını da benzer soruyu sordu.
18.10.2024
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan katıldığı canlı yayında Hamas lideri Yahya Sinvar'ın öldürüldüğü iddiaları için "Hamas'tan doğrulama olmadığı sürece kabul etmemiz doğru değil" dedi.
18.10.2024
İsrail, Tahran'da öldürülen İsmail Haniye'nin ardından Hamas'ın siyasi liderliğine atanan Yahya Sinvar'ın öldürüldüğünü iddia ederken gelişme kamuoyunda geniş yankı uyandırdı. Çıkan haberlere ilişkin açıklama yapan Hamas kaynakları da "İşaretler var, Sinvar öldürülmüş olabilir" ifadelerini kullandı. Öte yandan ABD Başkanı Joe Biden da "DNA testi sonuçları Sinvar'ın öldüğünü doğruluyor" açıklamasında bulundu.
18.10.2024
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Neçirvan Barzani'yi kabul etti.
17.10.2024
Malatya’nın Kale ilçesinde meydana gelen 5,9 büyüklüğündeki depremin ardından uzman isimlerden dikkat çeken uyarılar geldi.
16.10.2024
Irak'ın kuzeyindeki Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başkanı Neçirvan Barzani yarın Ankara'da Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşecek.
15.10.2024
The New York Times'ın incelemesi, alıkonulan Filistinlilerin İsrail askerleri tarafından Gazze'de tehlikeli eylemlere zorlandığını ortaya koydu.
14.10.2024