Dünya

Dünya genelinde son dakika gelişmeleri anlık haberdar olmak için bizi takip edin.

Dünya Haberleri

Dünya Haberleri kategorimizde, dünyanın dört bir yanından en güncel olaylara hızlı bir bakış atın. Politika, ekonomi, bilim ve daha fazlasında yaşananları kısa ve öz haberlerle sizlere sunuyoruz. Dünya Haberleri ile dünyanın nabzını dakikası dakikasına takip edin.

ABD'de yaşayan Sandra Hemme, 20 yaşında olduğu sırada 1980 yılının Kasım ayında, Patricia Jeschke’yi bıçaklayarak öldürmek suçundan ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı.
23.07.2024
Filistin'in Gazze Şeridi'nde hastaneleri vurarak yaralıların sağlık hizmeti almasını engelleyen İsrail'de hastaneler, küresel iletişim kesintisinden ciddi şekilde etkilendi. Yaralı İsrail askerlerinin tedavisi durma noktasına geldi.
19.07.2024
Milli Eğitim Bakanlığı, bakanlık bünyesinde görev yapan öğretmenlerin il içi ve iller arası yer değişikliği başvuruları için açıklama yaptı. Bakan başvuruların 1-7 Ağustos tarihlerinde alacak, atamalarını ise 16 Ağustos'ta yapacak.
17.07.2024
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün kabine toplantısına başkanlık edecek. Toplantıda, ekonomideki son durum, terörle mücadele ve bölgesel gelişmelerin ele alınması bekleniyor.
16.07.2024
İran'da ikinci tura kalan Cumhurbaşkanlığı seçimlerini reformist aday Mesud Pezeşkiyan kazandı. Pezeşkiyan, oyların yüzde 53,7'sini alarak ülkenin 9'uncu Cumhurbaşkanı oldu.
06.07.2024
AK Parti'nin son Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısında, Türkiye'deki alarm veren doğum oranları geniş çapta tartışıldı.
21.06.2024
İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik saldırıları sürüyor. Bölgede çoğu çocuk binlerce sivili katleden İsrail ordusu tepkilere aldırış etmeden insancıl hukuku çiğniyor. Saldırıların durdurulması için çabalar devam ederken, BM bir karar daha aldı.
09.06.2024
İsrail Gazze Şeridi'nde savunmasız sivillere yönelik saldırılarını sürdürüyor. İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, bölgenin merkezindeki Nuseyrat Mülteci Kampı'na bugün düzenlenen ve 210 Filistinlinin ölümüne yol açan saldırının ardından kan donduran bir açıklama yaptı.
09.06.2024
İsrail ordusunun Gazze Şeridi'nin ortasındaki Nusayrat Mülteci Kampı ile çeşitli bölgelere düzenlediği saldırılarda 50 kişi hayatını kaybederken onlarca kişi de yaralandı.
08.06.2024
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik saldırılarına ilişkin, “Şu anda Gazze’de, Refah’ta olanlar savaşa benzemiyor. Bu sivil nüfusun tümden yok edilmesine benziyor. Filistin devleti kurulmadan bölgede barış olmayacak" dedi.
06.06.2024
Hamas, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını durdurması şartıyla rehinelerin takası dahil tam bir anlaşmaya hazır olduklarını duyurdu.
30.05.2024