Teknoloji

Gelişen dünyada teknolojide son dakika gelişmeleri anlık haberdar olmak için bizi takip edin.

iPhone ve Apple Watch ürünleri birkaç yıldır araba anahtarı olarak kullanılabiliyor. Daha önce birçok marka ve modelde açık olan bu özellik üç markaya daha eklenecek.
19.10.2024
Türkiye’nin sıcak gündemini ekrana taşıyan  Show Ana Haber yayın saatinde değişiklik oldu mu? hekesin merak etiği konu haline gelen yayın saati ne oldu?
18.10.2024
Yurt dışından alınan telefonlarda IMEI kayıt ücretini ödemeden kaçak yolla kullanılan ve halk arasında "IMEI kırdırma-klonlama" olarak bilinen yöntem artık tarih oldu. Klonlanan telefonlar bir bir kapanıyor...
16.10.2024
ABD'li uzay taşımacılığı şirketi SpaceX, Starship roketiyle 18 ay içindeki 5'inci deneme fırlatışını başarıyla tamamladı. Dünya'ya geri dönen Super Heavy güçlendirici roketi, ilk kez kullanılan Mechazilla adındaki mekanik kollarla havada yakalandı.
14.10.2024
Vangölü Gazeteciler Cemiyeti, "Van Tanıtım Günleri" kapsamında İstanbul etkinlik alanında kurduğu stantta çalışan gazetecilere hizmet verdi.
13.10.2024
Dijital dünya hızla gelişiyor ve bu gelişimle birlikte arama motoru optimizasyonu teknikleri de sürekli olarak değişiyor. Geleneksel SEO yöntemlerinin yerini, günümüz kullanıcı davranışlarına ve arama motoru algoritmalarındaki yeniliklere uygun, daha dinamik ve hedef odaklı stratejiler almaya başladı.
09.10.2024
Ankara 1. Sulh Hakimliği kararıyla Discord'a erişim engeli getirildi. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, karardan kısa bir süre önce suç teşkil eden içeriklerle ilgili Cumhuriyet Başsavcılıkları tarafından adli soruşturmaların başlatıldığını açıklamıştı.
09.10.2024
İsviçreli girişim Sun-ways, ülkedeki bir demiryolu hattının 100 m'lik doğrusal bölümünde 18 kW'lık bir pilot güneş enerjisi sistemi kurmayı planlıyor. Bunun için gerekli izinler de çıkmış durumda.
08.10.2024
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) yenilikleri arasında, ATM’lerdeki işlem menüsünün tamamen yenilenmesi öne çıkıyor. Kullanıcılar, EFT, havale ve FAST gibi geleneksel para transfer yöntemlerini artık daha güvenli bir şekilde gerçekleştirebiliyor.
06.10.2024
Son yıllarda artan siber dolandırıcılık olayları nedeniyle çoğu vatandaş mağdur olurken, gelişen dolandırıcılık yöntemlerine karşı, kişisel bilgilerin ve varlıkların korunması her geçen gün zorlaşabiliyor. Uygulanabilecek birkaç yöntem sayesinde ise sanal ortam daha güvenli hale gelebiliyor.
06.10.2024
Sosyal medya platformu Instagram'ın ABD, Kanada, İngiltere ve Avustralya'da başlattığı "Genç hesaplar" uygulaması Türkiye'de de hayata geçiriliyor. Dünya genelinde en çok kullanılan sosyal medya platformlarının başında gelen Instagram için çocuklar ve gençler özelinde bir dizi önlemler alınacak.
06.10.2024