Teknoloji

Gelişen dünyada teknolojide son dakika gelişmeleri anlık haberdar olmak için bizi takip edin.

Prime Video'da yayınlanan ''Sosis partisi: Gıdatopya'' animasyonunda yer alan sahnelere tepkileri artmaya başladı. Gelen yorumların ardından RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin söz konusu içerikle ilgili inceleme başlatıldığını belirterek ''Animasyon görünümündeki yapım, sapkın içeriğiyle halkımızın tepkisini çekmektedir'' ifadelerini kullandı.
25.07.2024
Aşırı sıcak havada cep telefonlarının uzun süreli şarjda bırakılmaması konusunda uyarılarda bulunan telefon tamircileri, sahte bataryalara karşı da vatandaşları uyardı.
23.07.2024
BAYKAR Yönetim Kurulu Başkanı ve Teknolji Lideri Selçuk Bayraktar, dünya genelinde yaşanan Microsoft sistemindeki yazılım kriziyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu.
19.07.2024
ABD merkezli teknoloji şirketi Microsoft’un sisteminde yaşanan arıza pek çok sektörü etkiledi. Havalimanları, bankalar, ve hastaneler gibi çok sayıda şirketin internet hizmetlerinde sorunlar yaşanıyor.
19.07.2024
Bu ipuçları, bir tanıtım filmi çekimi sürecinde dikkate almanız gereken önemli noktaları kapsamaktadır. Her adımın dikkatlice planlanması ve uygulanması, başarılı bir tanıtım filmi ortaya çıkarmak için önemlidir.
12.07.2024
Başlık, yazı metinleri ve gazete için yazılan her detayın tek tek elle dizildiği, entertip (Interteyp) adı verilen eski tip dizgi makineleri, gelişen teknoloji ile beraber yerini modern baskı makinelerine bıraktı.
05.07.2024
Trafikte, yerli kaynaklarla geliştirilen radar cihazı kullanılmaya başlandı. Tripod ya da bir araç üzerine kurulan radar cihazı yapay zekâ ile aynı yönde 4 şeritteki tüm araçların hız tespitini yapabiliyor.
29.06.2024
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nün İnsansız Hava Aracı (İHA) ve dronlara özel bir hava koridoru oluşturmak için çalışmaların devam ettiğini söyledi.
19.06.2024
Ütüleme, kıyafetlerinizi düzeltmenin yanı sıra onlara bir hacim kazandırmanın ve şıklığın ön plana çıkartılmasıdır. Ancak her kıyafetin farklı bir dokusu ve ütüleme tekniği vardır. İşte, jilet gibi ütü nasıl yapılır sorusunun yanıtı!
26.05.2024
Hava kuvvetleri komutanı orgeneral ziya cemal kadıoğlu, türkiye'nin ilk insanlı jet motorlu uçağı hürjet ile uçuş gerçekleştirdi.
25.05.2024
Haber sunumlarına yaş sınırlaması uygulamasının geleceğini açıklayan Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin, gündüz kuşağı programlarına ilişkin, "RTÜK olarak son raddedeyiz" dedi.
23.05.2024