Sağlık

Sağlık alanında son dakika gelişmeleri anlık haberdar olmak için bizi takip edin.

Van’ın bahçesaray devlet hastanesinde tedavi görmekte olan doğum hastası kadın için helikopter ambulans havalandı.
26.07.2024
Kuzey ırak’tan gelen sabriya hasan murad isimli hasta, lokman hekim van hastanesinde ilk defa gerçekleştirilen tavi yöntemi ile sağlığına kavuştu.
26.07.2024
Van il sağlık müdürlüğünce oluşturulan ekipler, kanser taraması için aile sağlığı merkezlerine mobil tırla giderek, erken teşhis ve tedavi için vatandaşları bilgilendiriyor. Sağlık Bakanlığınca özellikle kanser tarama hizmetlerine ulaşamayan kırsaldaki kadınları bilinçlendirmek amacıyla Van’da iki adet kanser tarama aracıyla hizmet veriliyor.
25.07.2024
Yeterli ve kaliteli uykunun, çocukların fiziksel, zihinsel ve duygusal sağlığı için kritik bir faktör olduğuna dikkat çeken Uzm. Dr. Jalilova önemli bilgiler paylaştı
25.07.2024
Van eğitim ve araştırma hastanesinde tedavi gören kalp hastası bebek, helikopter ambulansla diyarbakır'a sevk edildi.
23.07.2024
Uzmanlar, sıcak havalarda konforlu olabilmek ve verimli çalışabilmek için kullanılan klimaların aynı zamanda insan sağlığı açısından ciddi sorunlara da yol açabildiğini belirtti.
23.07.2024
Proje yürütücüsü doç. dr. bengi özkahraman, son zamanlarda dünyada ve özellikle de türkiye'de kalp krizi geçiren kişi sayısı arttığını ve bu durumun bu insanların yaşam kalitesini ciddi oranda düşürdüğünü ifade ederek kalp krizi sonrası hasar görmüş kalp dokusunun kendini yenileyemeyeceğini ve bunun da kalp yetmezliği gibi ciddi komplikasyonlara yol açabileceğini...
21.07.2024
Van'ın bahçesaray ilçesinde müküs çayı'na düşerek boğulma tehlikesi geçiren e.t. (12) isimli çocuk, tedavi için ambulans helikopterle van'a sevk edildi.
20.07.2024
Van İl Sağlık Müdürlüğü tarafından Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesinde projesi tamamlanan "Üremeye Yardımcı Tedavi Merkezi" için fiziki çalışmalara başlanıyor.
18.07.2024
Hastalıklardan korunmak için temiz ve güvenli sularda yüzmek, güvenilir kaynaklardan deniz ürünleri tüketmek ve deniz suyuyla temas sonrası kişisel hijyene dikkat etmek önemlidir.
17.07.2024
Hatay’da ikamet eden ve 2 yıl önce glomus tümörüne yakalanan Nuray Enecür Gözet (42), birçok hastaneye başvurdu. Gittiği hastanelerdeki doktorların ‘felç olabilirsin, sesin kısılır’ demesi üzerine ameliyattan kaçtı.
17.07.2024