Bahçesaray yolu ne zaman açılacak!

Van-Bahçesaray karayolunda kar mesaisi devam ediyor. Van’da çığ riski nedeniyle yaklaşık 4 aydır kapalı tutulan van-bahçesaray karayolu ulaşıma açılması için çalışmalar devam ediyor.

Bahçesaray yolu ne zaman  açılacak!
Yayınlama: 28.04.2024
Düzenleme: 28.04.2024
A+
A-

Van’da çığ riski nedeniyle yaklaşık 4 aydır kapalı tutulan Van-Bahçesaray karayolu ulaşıma açılması için çalışmalar devam ediyor.

Van’da 22 Aralık 2023 tarihinde yağan kar yağışı ile birlikte düşen çığlar sonucu Van-Bahçesaray yolu ulaşıma kapandı. Yaklaşık 4 aydan bu yana ulaşımın sağlanamadığı yolda Karayolları 11. Bölge Müdürlüğü Görentaş Şantiye ekipleri, kar kalınlığının yer yer 3 ile 5 metreyi bulduğu bölgede 3 bin rakımlı Karabet Geçidi’ne çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Van-Bahçesaray karayolunda kar mesaisi devam ediyor

Çalışmalar büyük titizlikle devam ederken önümüzdeki hafta içi yolun açılma planlanıyor. Van-Bahçesaray yolunun kapalı olması nedeniyle ilçeye Bitlis’in Hizan ilçesi üzerinden ulaşım sağlanıyor.

Van-Bahçesaray karayolunda kar mesaisi devam ediyor


Bahçesaray’ın konumu

Bahçesaray ilçesi 576 km² yüz ölçümüne sahip deniz seviyesinden 1670 metre yüksekliktedir. Van il merkezine 110 km uzaklıktadır. Ayrıca ilçeye Hizan üzerinden gitmekte mümkündür. Çetin arazi ve tabiat şartlarına sahip, etrafı sarp yüksek dağ ve tepelerle çevrilidir. Dar bir yerleşime sahiptir. İlçe doğuda Çatak, batıda Bitlis iline bağlı Hizan, kuzeyde Gevaş, güneyde ise Siirt iline bağlı Pervari ilçesi ile sınırdır.

Kaynak: İHA

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.