DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, 2 Aralık 2023 tarihinde partisinin ilk grup belediye başkan adaylarından 51'ini tanıttı. Bu adaylar arasında Van'dan da 2 belediye başkan adayı bulunuyordu.
AK Parti’nin Van’daki büyükşehir adaylarından birisi olan Ayhan Kayatürk, seçim çalışmalarını en etkili sürdüren isimlerden birisi olarak dikkat çekiyor.
Van’da “3 Aralık Dünya Engelliler Günü” dolayısıyla yaşadıkları sorun ve sıkıntıları anlatan engelliler, bu sorunların bir an evvel çözüme kavuşturulmasını istediler.
Aralık ayına girilirken asgari ücret için masaya oturulacak tarih de belli olurken görüşmelerin ay sonuna kadar sürmesi bekleniyor. Bir diğer yandan memur ve emekli maaşı için kritik öneme sahip enflasyon verisi hafta başında açıklanacak.
3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle bir açıklamada bulunan VİED Yasal Temsilcisi Elif Yörükoğlu, Van’da yaklaşık 60 bin engelli bireyin var olduğunu ifade etti.
Doğu Anadolu’nun en eski yerleşim yerlerinden olan Eski Van Şehri’nin tarihini bir bütün olarak ele alan “Şanlı Geçmişten Geleceğe Eski Van” belgeseli düzenlenen lansmanla izleyiciyle buluştu