Bakan Bayraktar paylaştı! Bu kış doğal gaza zam olacak mı?

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar katıldığı canlı yayında, doğal gaza kışın zam yapılıp yapılmayacağıyla ilgili soruya yanıt verdi.

Bakan Bayraktar paylaştı! Bu kış doğal gaza zam olacak mı?
Yayınlama: 12.01.2024
Düzenleme: 12.01.2024
A+
A-

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar katıldığı canlı yayında yaptığı açıklamada, “Şu an bir enerji bakanı olarak söyleyebilirim ki bir doğal gaz zammı planlamıyoruz. Yine de elbette biz verimli kullanalım enerjilerimizi. Dünyada da fiyatlar makul seviyelerde. Bu da elimizi rahatlatıyor. Vatandaşımızı da enerjide desteklemeye devam edeceğiz.” dedi.

BAKAN BAYRAKTAR: DOĞAL GAZ ZAMMI PLANLAMIYORUZ

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, CNN Türk ekranlarında açıklamalarda bulundu. Bakan Bayraktar, kışın doğal gaza zam gelip gelmeyeceğiyle ilgili soruyu yanıtladı. Bayraktar, “Şu an bir enerji bakanı olarak söyleyebilirim ki bir doğal gaz zammı planlamıyoruz. Yine de elbette biz verimli kullanalım enerjilerimizi. Dünyada da fiyatlar makul seviyelerde. Bu da elimizi rahatlatıyor. Avrupa’da elektrik ve doğal gazda en ucuz ikinci ülkeyiz. Vatandaşımızı da enerjide desteklemeye devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

Enerji Bakanı Bayraktar: Bu kış doğal gaza zam planlamıyoruz
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar

“GABAR’DA GÜNLÜK 32 BİN VARİLİN ÜZERİNDE PETROL ÜRETİYORUZ”

Bakan Bayraktar şunları söyledi: “Şırnak’ta, Gabar’da 32 bin varilin üzerinde petrol üretiyoruz şu an itibarıyla. Bir günde üretiliyor bunlar. Şu an üretim rakamımızı ikiye katlamış durumdayız. Biz yılın son günü, yeni yıla orada çalışan arkadaşlarla bir arada girdik. Hedef yıl sonuna kadar bu rakamı 100 bin varile çıkarmak. Üzerine beton dökülen sondajlarda tekrar arama yapıp sonuç aldığımız oldu ancak burada önemli olan Şırnak, Gabar buralar hep terörle aranırdı. Şimdi dağlarda yüzlerce kilometrelik yol yapıyoruz. Buralarda artık terör yok. Buralar gidilemeyen bölgelerdi. Çok büyük bir keşif.

Sismik verilere tekrar farklı bir gözle bakıp sismik bir şey görürsek bakıyoruz. Sığ kazılan yerlere daha derin bakıyoruz. 2 boyutlu sismik var. Bu adeta röntgen çekmek gibi. Petrolcülük işinde 3 boyutlu sismik dediğimiz şey de biraz işin emarı. Doktorların dediği gibi sonra ‘biyopsi’ yapalım derler, bizim sondaj da bu işin biraz biyopsi aşaması oluyor.” dedi.

Kaynak: VANDAHABER

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.