1 Nisan 2024 Pazartesi okullar tatil mi ? MEB paylaştı

1 Nisan 2024 Pazartesi günü okullar tatil mi? 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimlerinden sonraki gün olan 1 Nisan tarihi ile ilgili hangi kararlar alındı? Okullarda düzenlenecek olan 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri, gündeme 1 Nisan’da okullar tatil mi sorusunu getirdi. Peki 1 Nisan okullar tatil mi? Seçimden sonraki gün nereler tatil? 1 Nisan Pazartesi resmi tatil mi? Okullar, bankalar, hastaneler açık mı, kapalı mı, nereler açık? MEB’den 1 Nisan açıklaması geldi.

1 Nisan 2024 Pazartesi okullar tatil mi ? MEB paylaştı
Yayınlama: 30.03.2024
Düzenleme: 30.03.2024
A+
A-

Geçtiğimiz seçim günlerinden sonra alınan kararlar arasında yer alan tatil haberleri tekrardan gündemde. Oy kullanma sürecinin okullarda tamamlanacak olması, gündeme seçimden sonraki gün olan 1 Nisan okullar tatil mi sorusunu getiriyor. İlkokul, ortaokul, lise ve üniversite öğrencilerini arayışa geçiren 1 Nisan resmi tatil mi sorusu çalışanları da meraklandırdı. Peki 1 Nisan’da çalışanlar izinli mi olacak? 1 Nisan 2024 Pazartesi günü okullar ve üniversiteler tatil mi, değil mi?

 

1 NİSAN TATİL Mİ? OKULLAR, ÜNİVERSİTELER, İŞ YERLERİ TATİL Mİ?

Milli Eğitim Bakanlığı resmi yazıyı valiliklere gönderdi. Yazıda;

“Eğitim kurumları, 31 Mart 2024 Pazar günü yapılacak Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde asıl işlevlerinden farklı olarak seçmenlerin oy kullanmalarına imkan verecek şekilde hazırlanmaktadır. Seçimlerin özelliği nedeniyle oyların sayım işlemi akşam geç saatlerde bitmekte, bu durum da eğitim kurumlarının aynı gün içerisinde eğitim öğretime hazır hale getirilmesini engellemektedir. Bu nedenle Bakanlığımıza bağlı eğitim kurumları, eğitim öğretime hazır hale getirilmeleri bakımından 1 Nisan 2024 Pazartesi günü tatil edilmiştir” ifadeleri kullanıldı.

 

Seçimde çalışan kamu personeli dikkat!

Sandık kurullarında görev alan kamu personeli 1 Nisan Pazartesi idari izinli sayılacak.

milliyet

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.