Vanspor’un isim sponsorluğu neden bitti?

Kentteki gazetecilerle bir araya gelen Ürüm, Vanspor’daki flaş ayrılık, sponsorluğun çekilemesi ve stat isim sponsorluğu gibi önemli konularda beklenen açıklamaları yaptı.

Vanspor’un isim sponsorluğu neden bitti?
Yayınlama: 25.11.2023
Düzenleme: 25.11.2023
A+
A-

Hem kendi isminin Van Atatürk Şehir Stadyumu’na verilmesi hem de Vefa Group’un Vanspor ile sponsorluğunun neden feshedildiğini açıklayan Ürüm, merakla beklenen tüm sorulara tek tek cevap verdi.

İş insanı Veysel Ürüm ilk defa isminin stadyuma verilmesi ve Vanspor ile feshedilen sözleşme hakkında konuştu. Geçtiğimiz ay Van TV’ye konuk olan Vanspor Futbol Kulübü Başkanı Feyat Kıyak, 2023-2024 sezonunda Van Atatürk Şehir Stadyumu’nun adının Veysel Ürüm Şehir Stadyumu olarak değiştirileceğini açıklamıştı. Kıyak’ın bu açıklaması gündeme bomba gibi düşerken, iş insanı Veysel Ürüm konuyla ilgili herhangi bir açıklama yapmamış ve hemen olayın ardından Vefa Group, Vanspor ile isim sponsorluğunu feshetmişti. Kentteki gazetecilerle bir araya gelen Ürüm ilk defa konuya dair açıklamalarda bulundu. İsminin stada verilmesi konusunda herhangi bir talebinin olmadığını dile getiren Ürüm, bu olaydan sonra durum farklı yerlere çekşlince Vefa Group’un Vanspor ile sözleşmesinin feshedildiğini söyledi.

Vanspor’un isim sponsorluğundan neden bitti?

“İSMİMİN STADA VERİLMESİ İLE İLGİLİ ASLA BİR TALEBİM OLMADI”

Ürüm, isminin stada verilmesi ile ilgili talebinin olmadığını dile getirerek, “Vanspor Kulüp Başkanı Feyat Kıyak’ın Van Atatürk Şehir Stadı isminin Veysel Ürüm olarak değiştirileceği açıklaması kamuoyu tarafından uzun süre tartışıldı. Benim asla böyle bir talebim de olmadı. Vanspor uzun süredir maddi sıkıntılarla karşı karşıya kalan bir kulüp, kaldı ki hepimiz de biliyoruz maalesef memleket olarak Vanspor’a sahip çıkamıyoruz. Feyat Kıyak bu zamana kadar ciddi katkılar sundu. Bunu kimse inkar edemez. Feyat Bey Vanspor’a gelir kapısı oluşsun diye ismimin statta verilmesini önerdi. Çünkü biz Vanspor ile sponsorluk sözleşmesi imzaladık. Feyat Bey’in statla alakalı da hazırlıkları vardı. Tabii söylem farklı yerlere çekildi. Statla ilgili açıklamayı ben yapmadığım için yapılan eleştirilere cevap vermek istemedim” dedi.

 

ÜRÜM İLK DEFA İSMİNİN STADYUMA VERİLMESİ İLE İLGİLİ KONUŞTU!

Vefa Group’un Vanspor ile sponsorluk sözleşmesini feshetmesine de değinen Ürüm, “Şu an Vanspor başarılı bir performans sergiliyor. Takımın zarar görmemesi için polemiklere girmek istemiyorum. Takımın gidişatına kimse zarar vermemeli ama Vanspor Kulübü bir açıklama yapabilirdi. Biz yine her zaman Vanspor’u destekleriz. Bugüne kadar hiçbir karşılık beklemeden Vanspor’u destekledik. Hatta şunu söylemek istiyorum. Vanspor’a en büyük desteği biz verdik. Verilen desteklerin tümü bizim verdiğimiz miktarı geçemez. Sponsorluk sözleşmesi iptal edildi. Vanspor bundan sonra kendisine yeni bir sponsor bulabilir” ifadelerini kullandı.

 

ÜRÜM, VANSPOR’A DESTEK VERMEYE DEVAM EDECEKLERİNİ AÇIKLADI

Vanspor’a destek vermeye devam edeceklerini belirten Ürüm, “Vefa Group bu zamana kadar Vanspor’dan hiçbir konuda beklenti içinde olmadı. Biz 8 milyonluk sponsorluk anlaşması yapmıştık, bunu ödemesini 3 yılda yapacağımızı taahhüt ettik. Bir buçuk ayda 5 milyondan fazla ödeme yaptık. Sözleşme ve dekontlar elimizde isteyen herkesle paylaşabiliriz. Olaylara her zaman uhuletle ve suhuletle yanaşmanın daha faydalı olduğunu düşünüyoruz. Polemiklerin son bulması için Vanspor’un açıklama yapması gerekir. İnşallah Vanspor birinci lige çıkar. Bizim de üzerimize ne düşüyorsa yapmaya hazırız. Hiçbir zaman konu Vanspor olunca geri durmadık, hep ön tarafta olduk, olmaya devam edeceğiz. Vanlıların tümü Vanspor’a sahip çıkmalıdır. Van ülkemizin önemli şehirlerinden biridir. Vanspor daha iyi yerleri hak ediyor” diye aktardı.

Kaynak: ŞEHRİVAN

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.