Erdoğan’ın Kuvay-ı Milliye çıkışı Gazze de yankı uyandırdı

Hamas Hareketi, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın AK Parti TBMM Grup Toplantısı’nda yaptığı konuşmadan kısa bir süre sonra yazılı açıklama yaparak, Erdoğan’ın Filistin halkının özgürlük ve topraklarını kurtarma amacındaki mücadelesini takdirle karşıladıklarını belirtti.

Erdoğan’ın Kuvay-ı Milliye çıkışı Gazze de yankı uyandırdı
Yayınlama: 18.04.2024
Düzenleme: 18.04.2024
A+
A-

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip 31 Mart yerel seçimlerinin ardından partisinin TBMM’deki ilk grup toplantısında konuştu. Konuşmasında Gazze’yi kan gölüne çeviren İsrail için sert ifadeler kullanan Erdoğan, “Milli mücadelede Kuvayi Milliye neyse Hamas da aynen odur. Bunu söylemenin bir bedelinin olduğunun da elbette farkındayız. Bütün dünya bilsin, idrak etsin” ifadelerini kullandı. Hamas Hareketi, bu sözlerden gurur duyduklarını belirtti.

HAMAS: HALKIMIZ, CESUR BİR SES OLARAK BU AÇIKLAMALARI EZBERLEYECEK

Hamas’ın açıklamasında şu ifadeler yer aldı: “Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın cesur açıklamaları ve onurlu duruşları, kardeş Türk halkının tarihi ve özgün konumunu somutlaştırmaktadır. Halkımız, Gazze Şeridi’ndeki insanlarımıza yönelik aldığı tutum ve halkımızın topraklarını özgürleştirme, oraya geri dönüş ve başkenti Kudüs olan bağımsız bir devlet kurma hakkını destekleme konusunda mücadelesinde, cesur bir ses olarak bu açıklamaları ezberleyecektir.”

sondakika

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.