Van’da Eğitimde Sağlık Hareketi

Geçtiğimiz yıl Van Valiliği koordinasyonunda Van Büyükşehir Belediyesi, İl Sağlık Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile yürütülen ‘Eğitimde Sağlık Hareketi’ projesi bu yıl da devam ediyor.

Van’da Eğitimde Sağlık Hareketi
Yayınlama: 24.10.2023
Düzenleme: 24.10.2023
A+
A-

Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ozan Balcı, şu anda 500 çocuğa şeker ölçüm sensörü verdiklerini söyleyerek, “Çocuklarımızın hayatına dokunmak, ülkemizin geleceğine dokunmaktır” dedi.

Van’da ‘Eğitimde Sağlık Hareketi’ başladı

Projede, okul çağındaki çocukların sağlıklı bireyler olarak yetişmesini sağlamak için işitme, görme, ağız-diş, ortopedik, obezite ve romatizmal hastalıklarının taraması yapılarak tedavileri sonuca varıncaya kadar takip edilmesi sağlanıyor.

Van’da ‘Eğitimde Sağlık Hareketi’ başladı

Edremit Evliya Çelebi MTAL Uygulama Oteli’nde gerçekleşen toplantıda konuşan Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ozan Balcı, proje çerçevesinde okullarda sürekli taramanın yapıldığını ifade etti. Vali Balcı, “Bizim projemizin farklı tarafı, tarama sonrası tespit edilen rahatsızlığın takibi yapılarak tedavisinin yapılması ve çocuğun sağlığına kavuşturulmasıdır. Projemizi aynı hızla sürdüreceğiz. Çocuklara ağız-diş, görme, ortopedik, işitme anlamında küçük bir dokunuşla yaşamlarını değiştirebiliriz. Bir çocuğun bile hayatını değiştirirsek bu bizim için çok kıymetlidir. Devletimizin imkanları bu konuda yeterlidir. Çocuklarımızın hayatına dokunmak, ülkemizin geleceğine dokunmaktır. Bu anlamda şunu belirtmek istiyorum. Şu anda 500 çocuğumuza şeker ölçüm sensörleri veriyoruz. Onların parmaklarının delinmesinin önüne geçtik. Bu çok önemli bir iş. Buna benzer çok güzel işler yaptık, yapmaya da devam ediyoruz” dedi.
Programa, Vali Yardımcısı Adem Balkanlıoğlu, İl Sağlık Müdürü Muhammed Tosun, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Nurettin Aras, ilçe milli eğitim müdürleri, okul müdürleri ve sağlık personeli katıldı.

Kaynak: İHA

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.