Tanış: Hak ile batılın ve haç ile hilalin mücadelesidir

Van’ın Gürpınar Belediyesi tarafından “Geçmişten Günümüze Filistin” konulu konferans gerçekleştirildi.

Tanış: Hak ile batılın ve haç ile hilalin mücadelesidir
Yayınlama: 03.01.2024
A+
A-

Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü öncülüğünde düzenlenen konferans, İsrail zulmü altındaki Gazze’nin sesini dünyaya duyurmayı amaçlıyor.
Belediye Kültür Merkezinde gerçekleştirilen ve vatandaşlgazze,ar tarafından yoğun ilgi gösterilen konferans, Kur’an tilaveti ile başladı.

Gürpınar Belediye Başkanı Hayrullah Tanış, Filistin’in İslam dünyasının en önemli meselelerinden biri olduğunu belirterek, “Filistin davasına sahip çıkmak, İslam’a sahip çıkmaktır” dedi.

Filistinde yaşanan zulümlerin sorumluluğunu omuzlarında hissettiklerini anımsatan Başkan Tanış, şu ifadelere yer verdi:
“Bugün savaşın 79. günündeyiz. 22.000 Filistinli kardeşimiz, kadın, genç, yaşlı, çocuk ve bebek demeden katledilerek şehit oldular. Bu sadece bu gününün meselesi değil, binlerce yıllık bir mücadeledir. Hak ile batılın, haç ile hilalin mücadelesidir. Bin yıldır sürüyor bin yıl daha sürecektir.” Dedi.

Tanış: Hak ile batılın ve haç ile hilalin mücadelesidir
“Filistin özgür olmadıkça bana gülmek haram” diyen Selahaddin’i Eyyubi’yi örnek aldıklarını anımsatan Başkan Tanış, “Kudüs’ü fetih ederek Hristiyanların ve Yahudi topluluğunun orayı güvenli bir şekilde terk etmeleri için yardımcı oldu. Katliam ve kıyım yapmadı. Çünkü herkes dinine göre hareket eder, herkes peygamberinin ona yüklediği misyonla hareket eder. Bugün bir buçuk milyar nüfusa sahip Müslüman toplumundan bahsediyoruz ve sekiz milyonluk bir Yahudi topluluğuyla baş edemiyor. Müslümanlar ayağa kalkarsa onları tükürüğünde boğar. Ama ne yazık ki bugün sesini çıkaran tek İslam Lideri Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’dır. Türkiye o mirasın sahibidir ve o gönül coğrafyasının şuan tek hamisidir. Onun için Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan bu konuda dertlidir, dile getiriyor ve inşallah bu zülüm sona erecektir. Allah’ın iziyle Kudüs yine özgür olacaktır ve unutulmamalıdır ki Kudüs özgür olmadıkça, dünya özgür olmayacaktır.” İfadelerine yer verdi.

İlçe Müftüsü Kasım Demir de Filistin’in Müslümanlar için önemine dikkat çekerek “Filistin meselesi her Müslümanın meselesi olduğunu belirtti.

Yüzüncü Yıl Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ercüment Topuz ise Filistin’de yaşanan insanlık dramı, o toprakların tarihi ve önemi üzerinde konuştu.

Program sonrası Başkan Tanış, Öğretim Üyesi Topuz’a plaket takdim etti.
Programa İlçe Emniyet Amiri Ömer Yaylacı, AK Parti İlçe Başkanı M. Garbi Erdoğan, Belediye Meclis Üyeleri, kurum amirleri ve birçok vatandaş katıldı.

Kaynak: VANDAHABER

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.