Van Emniyeti paylaştı! İnsan Ticareti, gümrük kaçağı akaryakıt, ilaç ve sigara

Van’da polis ekiplerince yürütülen çalışmalar sonucunda Göçmen Kaçakçılığı ve İnsan Ticareti, gümrük kaçağı akaryakıt, ilaç ve sigara gibi değişik suçlar için operasyonlar düzenledi.

Van Emniyeti paylaştı! İnsan Ticareti, gümrük kaçağı akaryakıt, ilaç ve sigara
Yayınlama: 29.04.2024
A+
A-

Van’da değişik suçlardan 24 kişi tutuklandı

Van’da polis ekiplerince yürütülen çalışmalar sonucunda değişik suçlardan aranması bulunan 24 kişi tutuklandı.

Van Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, il genelinde kamu düzeninin sağlanması için suç ve suçlularla mücadele kapsamında Asayiş Şube Müdürlüğü ve İlçe Emniyet Müdürlüğü/Amirliği görevlilerince yürütülen çalışmaların devam ettiği belirtildi. Açıklamada, “Yapılan çalışmalar neticesinde; 6 adet tabanca, 4 adet kurusıkı tabanca ve 71 adet fişek ele geçirilmiştir. Hırsızlık suçu olduğu tespit edilen 1 adet bilgisayar ele geçirilmiştir. Diğer suçlardan 570 paket kaçak sigara ele geçirilmiştir. İl Emniyet Müdürlüğümüz tarafından toplam 303 şahıs yakalanmış, 24 şahıs adli makamlarca tutuklanmıştır” denildi.

 

Van’da 3 organizatör tutuklandı

Van’da “Göçmen Kaçakçılığı ve İnsan Ticareti” yaptıkları gerekçesiyle gözaltına alınan 6 organizatörden 3’ü tutuklandı.

Van Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, il genelinde “Göçmen Kaçakçılığı ve İnsan Ticareti” yapan şahıs/şahısların deşifresine ve düzensiz göçmenlerin yakalanmasına yönelik yürütülen çalışmaların devam ettiği belirtildi. Açıklamada, “Göçmen Kaçakçılığı İle Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğü görevlilerimizce yapılan operasyonlarda; 6 organizatör hakkında adli işlem yapılmış, 3 organizatör tutuklanmıştır” denildi.

 

Van’da kaçak akaryakıt, ilaç ve sigara ele geçirildi

Van’da polis ekiplerince yürütülen çalışmalar sonucunda gümrük kaçağı akaryakıt, ilaç ve sigara ele geçirildi.

Van Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, il genelinde Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü görevlilerince yürütülen çalışmaların devam ettiği belirtildi. Açıklamada, “22 -28 Nisan 2024 tarihleri arasında yapılan çalışmalar neticesinde; 562 litre gümrük kaçağı akaryakıt, 10 bin 653 adet gümrük kaçağı ilaç (hayvansal ilaç), 5 bin 350 paket gümrük kaçağı sigara, 30 litre gümrük kaçağı alkol ve 7 adet gümrük kaçağı elektronik sigara ele geçirilmiştir. Ele geçirilen suç unsurları ve toplam 12 olay kapsamında 23 şahıs hakkında gerekli yasal işlemler yapılmıştır” denildi.

Van’da terör operasyonları

Van’da PKK/KCK ve FETÖ/PDY terör örgütü soruşturmaları kapsamında toplam 9 şahıs hakkında yasal işlem yapıldı.

Van Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, terör örgütlerinin faaliyetlerinin deşifre edilmesi ve engellenmesine yönelik yürütülen çalışmaların devam ettiği belirtildi. Açıklamada, “22 – 28 Nisan 2024 tarihleri arasında yapılan çalışmalar neticesinde; PKK/KCK terör örgütü soruşturmaları kapsamında 7, FETÖ/PDY terör örgütü soruşturmaları kapsamında ise 2 şahıs olmak üzere toplam 9 şahıs hakkında gerekli yasal işlem yapılmıştır” denildi.

Kaynak: İHA

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.