Partilerde son durum seçim mesaisi

31 Mart 2024’te yapılacak yerel seçim için partilerin hazırlıkları yeni haftada da sürecek. AK Parti heyetleri, Yeniden Refah Partisi ve Büyük Birlik Partisi temsilcileri ile bir araya gelecek. CHP ve İYİ Parti’de de adayların belirlenmesi için çalışmalar sürüyor.

Partilerde son durum seçim mesaisi
Yayınlama: 25.12.2023
A+
A-

AK Parti’de yerel seçim çalışmaları yeni haftada da sürecek. Parti kurmaylarının, Yeniden Refah Partisi ve Büyük Birlik Partisi yetkilileri ile görüşmesi planlanıyor.

Yeniden Refah Partisi, AK Parti heyetiyle yapılacak görüşmeler sonucunda oluşacak işbirliğinin çerçevesine göre Ankara, İstanbul ve İzmir’de aday çıkarıp çıkarmamaya ilişkin kararını verecek. BBP’de ise aynı çerçevede başta büyükşehirler olmak üzere illerdeki işbirliği durumu netleştirilecek.

 

AK Parti’de MHP ile 13 komisyon toplantısı gerçekleştirdi. İki parti yerel seçimde iş birliği konusunda anlaşma sağladı. 59 kentte ortak aday çıkarılacak. 22 ilde ise iki parti kendi adaylarıyla seçime katılacak. İttifakta son kararı, yeni haftada görüşmeleri beklenen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli verecek. Ak Parti’de temayül yoklamaları yeni haftada da sürecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da katılacağı yoklamalar Konya, Antalya, Kahramanmaraş ve Eskişehir için yapılacak.

 

Cumhuriyet Halk Partisi’nde de seçim çalışmaları sürüyor. 3 büyükşehir ve 9 il dahil olmak üzere 126 seçim çevresinde belediye başkan adayları açıklandı. İstanbul’da 27 Aralık’ta aday tanıtım lansmanı yapılması ve Ak Parti’nin elinde olan ilçelerin adaylarının açıklanması bekleniyor. Yeni haftada CHP parti meclisi de yeniden toplanabilir. Toplantıda yine adayların ele alınması bekleniyor.

 

İYİ Parti ise yeni haftanın ilk gününde Başkanlık Divanı toplanacak. Toplantıda, İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in il ziyaretlerinin yansımaları değerlendirilecek. Ayrıca 81 il ve tüm ilçelerde uygulanacağı açıklanan ittifaksız seçim kararının sahadaki duruma etkisi de görüşülecek.

Kaynak: NTV HABER

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.