Meteorolojiden Van İçin Kuvvetli Yağış Uyarısı

Meteorolojiden yapılan son değerlendirmelerine göre; Yazın en sıcak ve bunaltıcı günlerini tanımlayan Eyyam-ı Bahur sıcakları etkisini sürdürüyor.

Meteorolojiden Van İçin Kuvvetli Yağış Uyarısı
Yayınlama: 05.08.2023
A+
A-

Meteoroloji’den Van’ın kuzey ve doğu ilçeleri için kuvvetli yağış uyarısı gelirken vatandaşların kuvvetli yağış sonrası ani sel, su baskını, yıldırım ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı vatandaşları tedbirli olmaları konusunda uyarıldı.

Meteoroloji’den Van’ın kuzey ve doğu ilçeleri için flaş uyarı

Meteorolojiden yapılan son meteorolojik değerlendirmelerine göre; Ülkemizin kuzeydoğu kesimleri ile Doğu Akdeniz’in parçalı yer yer çok bulutlu, Doğu Anadolu’nun kuzeydoğusu, Osmaniye ve Artvin çevreleri, Adana’nın doğu, Kahramanmaraş’ın güney ve Hatay’ın kıyı kesimleri ile Van’ın kuzey ve doğu ilçeleri, Ağrı’nın doğu ve Iğdır’ın güney çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

 

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI

Türkiye’de en çok satılan 10 otomobil marka ve model belli oldu: İşte en çok satanlar listesi

Rüzgarın güneyli ve doğulu yönlerden hafif zaman zaman orta kuvvette, Van’ın doğusu ve kuzeyinde yer yer sert rüzgar şeklinde esmesi beklenmektedir.

 

VAN VALİLİĞİ’NDEN KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Van Valiliği, bir açıklama yaparak vatandaşlara kuvvetli yağış uyarısında bulundu. Yapılan açıklamada, ” Bugün (Cumartesi) öğle saatlerinden sonra (15:00-20:00 lokal) Van ilinin doğu ve kuzey kesimlerinde (Özalp, Saray, Muradiye, Çaldıran ve Gürpınar’ın doğusu) beklenen yağışların yerel olarak kuvvetli olacağı tahmin edildiğinden ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır. Vatandaşlarımıza saygıyla ve önemle duyurulur.” Denildi.

şehrivan

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.