Kızıl Goncalar dizisine Van’dan tepki

İslam düşmanı FOX TV yayınladığı ‘Kızıl Gonca’ dizisiyle dini inanç ve değerlerimizi yok sayarak, provokatif yayınlarına devam ettiğini belirten Diyanet-Sen Van Şube Başkanı Nurullah ARVAS konuyla ilgili bir açıklamada bulundu.

Kızıl Goncalar dizisine Van’dan tepki
Yayınlama: 21.12.2023
A+
A-

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Diyanet-Sen Van Şube Başkanı Nurullah ARVAS,” ABD, Avrupa medyasında İslam öncelikle terörizm, uluslararası çatışma, köktendincilik, kadınlara yönelik baskı ve şiddet gibi konularla ilişkilendirilerek gündeme gelmektedir. İslamofobiyi besleyen bu yapının mimarlarından, FOX TV’de ülkemizde İslam’ı, Kur’an’ı şiddetle bağdaştırmak istiyor. Neticede bir dizi kurgu olarak düşünülse de anlatılmak istenenin, algının bizler farkındayız.

Ülkemizde yayın yapan FOX TV yöneticilerini yayın politikalarını gözden geçirmelerini öneriyor, Müslümanlara karşı hoşnutsuzluk, korku, düşmanlık veya ön yargılarından kurtulmalarını tavsiye ediyoruz.

Kimse dinimize, hükümlerine hakaret etme, onları yok etme hakkına sahip değildir ve olamayacaktır.

Maalesef bu olumsuz durum son yıllarda biraz düzelme gösterse de zaman zaman format değiştirerek yine karşımıza çıkmaktadır. Kalabalık kitlelere hitap eden TV kanallarının, bu konuda çok daha seçici ve bilinçli hareket etmesi gerekmektedir.

Televizyon yapımcılarını daha sağduyulu olmaya özellikle büyük bir kısmı Müslüman olan ülkemizde dini değerlerimizi ve dindar halkımızı rencide edici bu tür yapımlar konusunda dikkatli ve duyarlı davranmalarını bekliyor, RTÜK’ü ‘Kızıl Gonca’ dizisi ile ilgili gerekli işlemleri yapmaya davet ediyoruz.” Dedi.

Kaynak: VANDAHABER

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.