İşte depremde hayatını kaybeden gazetecilerin isimleri

6 Şubat Türkiye asrın felaketini yaşadı. Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen 10 ilde 38 bin kişiye yakın hayatını kaybederken büyük yıkımlara yol açtı. İşte depremlerde hayatını kaybeden gazetecilerin isimleri…

İşte depremde hayatını kaybeden gazetecilerin isimleri
Yayınlama: 17.02.2023
Düzenleme: 17.02.2023
A+
A-

10 ilde büyük hazara ve ölülere neden olan depremler diğer vatandaşlarımız gibi enkaz altında kalan 23 basın mensubu, sektör çalışanı ve bu kişilerin 17 yakını hayatını kaybetti.

Deprem bölgesinde yerel gazeteciler de felaketten etkilendi; kimi depremden kurtuldu kimi ise hayatını kaybetti. Küresel Gazeteciler Konseyi ise deprem bölgelerinde hayatını kaybeden gazetecilerin sayısının 23’e yükseldiğini açıkladı. Konsey tarafından yapılan açıklamaya göre; Hatay’da 10, Adıyaman’da 9, Kahramanmaraş’ta 3, Adana’da ise 1 gazeteci hayatını kaybetti

Her alanda her zorlukta doğru habercilik adına çalışan gazeteciler, bu kez de kendi acılarını haber yapmak için deprem bölgesine koştular.

Enkaz altında çıkarılan arkadaşlarını fotoğraflayan gazeteciler acıların en acısını yaşadılar. İşte yaşanılan depremlerde hayatını kaybeden gazeteciler:

ADIYAMAN

Burak Alkuş (Adıyaman Ses), Hidayet Özdemir (Gazeteci -Yazar), İskender Korkut (Mercan TV), Kemal Öner (Adıyaman Telgraf), Muhammed Akan (Adıyaman Haber) Ruhi Akan (Jet Haber), Yunus Emre Doğan (Mercan TV), Zübeyir Pektaş (Halkın Sesi), İsmail Hakkı Koçak (Mercan TV), Fatih Bayın (Radyo Tek)

HATAY

Ayşe Figen Arlı (İskenderun Ses), Haluk Arlı (İskenderun Ses), Burak Milli (AA), Gökhan Aklan (İHA), İzzet Nazlı (DHA), Neşet Alkan (Haber Ekspres), Erhan Yılmaz (23 Temmuz) Mehmet Tekin (Emekli Gazeteci), Hasan Seid Okay (Emekli Gazeteci)

KAHRAMANMARAŞ

Mustafa Yüzbaşıoğlu (Bugün), Aziz Çevlik (Manşet), Fatih Nalbantbaşı (Maraş Medya Merkezi)

ADANA

Meltem Özgen (CRT/TV sunucusu)

İşte deprem hayatını kaybeden gazeteciler

Kaynak: VANDAHABER

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.