Halil Tandoğan: Edremit’te mega projelerle geliyoruz

Ak Partide 22 Kasım da tamamlanan aday adaylık sureci tamamlandı. Van’da kendine güvenen Van sevdalısı birçok aday adayı kazanacakları ilçelerde adaylıkları açıkladı.

Halil Tandoğan: Edremit’te mega projelerle geliyoruz
Yayınlama: 23.11.2023
A+
A-

Van Edremit ilçe belediye başkanlığına aday adayı olan Halil TANDOĞAN, en güçlü isimlerden bir olarak görülüyor.

Edremit ilçesinde ise yıllardır siyasetin içinde gelen Vanlılarında yakında tanıdığı İş İnsanı Halil Tandoğan adaylık başvurusunu yararak, bu yolda bende varım dedi.

Konuyla ilgi bir açıklamada bulunan Edremit Belediyesi Başkan Aday Adayı Halil Tandoğan, Belediyecilik halkla barışık halk içinde halkala beraber olmalıdır” vurgusunu yaptı.

Tandoğan açıklamasında,”  Edremit imarına değerine değer katacak mega projelere ihtiyacı bulunmaktadır. İlçenin kazana bilecek en güçlü aday olarak görülen Halil TANDOĞAN zaman dolduracak makyaj projelere değil imara trafiğe çarşısına ve sanayisine tarım havyacılığına yatırımlara ihtiyaç olduğunu yeni iş alanların açılması gerektiğini değindi. En genç nüfusa sahip olan ilçenin bu dinamik kadrosunu doğru kullanılması büyümede tüm halkın zenginlikten eşit pay alması gerektiğini 7/24 hizmet veren ve sonuç odaklı bir belediye çalışması yürütülecekleri belirtti.

Yapı izinlerin ilçe imarına zarar vermeden ilçenin yüksek üst kısımlarına 20 kat ruhsat vereceği projelerine onay vereceğini belirtti. İlçemize yatırım yapan her kimse her türlü önünü açacağını ve tüm imkânları sunacağımızı bilinmesi isterim. Yatırımlara açık olacağımız yatırımların önünde engel değil yanında olacağımız izinlerin aylar değil 2 gün içinde onaylayacağını söyledi. İlçeyi ormanlarla döşeyeceğiz. İlçe köylerimizin tarım ve hayvancılık merkezi yapacağımız. Vatandaşlarımıza hayvan dağıtımı yapılacak.  Küçükbaş ve büyükbaş hayvan desteğimiz ve süt peynir vb. ürün işletmelerde bizzati belediyenin en önemli projelerimiz olacaktır. “Şeklinde ifadeler kullandı.

 

Halil TANDOĞAN’IN ÖZGEÇMİŞİ

1978 yılında Van’ın Çatak ilçesinde doğdum. İlk Orta ve lise öğretimini Van’da tamamladım. Evli dört çocuk babası, tüccar ve tarımla uğraşan bir aileden geliyorum.

2004 yılı Van Arıcılar Birliği kurucu başkanlığını yaptım. Van Balı Coğrafi Tescil Ürün belgesi için çalışmalar yürütüyorum. Türkiye Kırsal Kalkınma Destekleme Kurumundan (TKDK) Türkiye’de en fazla arıcılık için hibe projeleri alan kent olduk. Arım Balım Peteğim, Genç Çiftçi Projeleri, Van Bal Tanıtım Festivali, Bal yuvarlama yarışmaları ve çok sayıda projeleri hayata geçirdim. Yaptığımız tüm etkinlikler yerel ve ulusal basında yer almıştır. Birçok Ulusal TV ve Radyo programlarına katıldım.

2009 yılı yerel seçimleri Van’ın Bostaniçi Belediyesi Başkan aday adayı, 2012 ve 2014 yılı Van AKPARTİ İl yönetim kurulu ve ilçe koordinatörlüğü yaptım.

Çatak Derneği Yönetim Kurulu üyeliği, Van Genç Girişimcileri İş Adamları (VGGİD) kurucu yönetim kurulu üyeliği, TOBB Van Genç Girişimcileri kurucu Başkan yardımcılığını yaptım. Van Sivil Toplum Örgütleri Dayanışması Kurulu dönem başkanlığı yaptım.

2013’te Van Ticaret Borsası Meclis üyeliği yürüttüm, Birçok sivil toplum örgütünde gönüllü olarak çalıştım. Birçok hemşeri derneklerin de çalışmaları yürüttüm. Van Havadis, Gazetesi, Van Bölge Gazetesi, Şehrivan Gazetesi, Van Haber sitesinde ekonomi ve siyaset üzerine köşe yazıları yazdım.

2020 yılında Van Ticaret Sanayi Odası İş Adamları Derneğinin (VATSO) kurulmasının örgütlenmenin üzerine çalışmalar yer aldım. Kurucu üyesi ve (VATSO) Dernek Genel Sekterliğini yapıyorum. USAİD Uluslararası Sanayiciler ve İş İnsanları Derneğinin Van temsilcisi görevi bulunmaktadır.

Van kuruduğumuz TEZGEL Arama ve Kurtarma İnsani Yardımlaşma Derneği kurucu başkanlığını yaptım.

Van Organize Sanayi Bölgesinde bal paketleme ve işleme fabrikası bulunmaktadır. Birçok platformda insan hakları savunuculuğu ve konuşmacı olarak çalışmalarında bulundum. Birçok platformlarda deneyim paylaşım dersleri verdim.

Kaynak: VANDAHABER

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.