Emekli, çalışan, asgari ücretli için zam hazırlığı başladı!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının 2024 yılı bütçesinin görüşmelerinde asgari ücret ve emekli maaşlarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Emekli, çalışan, asgari ücretli için zam hazırlığı başladı!
Yayınlama: 03.11.2023
A+
A-

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan açıkladı

Bakan Işıkhan, emekli aylıklarını iyileştirmek için detaylı bir çalışma yaptıklarını belirtti. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, emekli aylıklarını iyileştirmek için detaylı bir çalışma yaptıklarını belirtirken, Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun da aralık başında toplanacağını söyledi. Işıkhan, “Asgari ücrette herkesin mutabık kaldığı bir tutarda uzlaşılacağını ümit ediyoruz” dedi. Bakan Işıkhan, bu yıl 1.7 milyon işyerine 19 milyar liralık asgari ücret desteği verildiğini söyledi.

Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu’nda Bakanlığının 2024 yılı bütçesini sunan Bakan Işıkhan, şunları söyledi:

“ASGARİ ÜCRETE 595.1 MİLYARLIK VERGİ DESTEĞİ”

2002 yılında 184 lira olan asgari ücreti reel olarak yüzde 237 oranında arttı. Tüm ücretlilerin asgari ücret düzeyine kadar olan gelirleri vergi dışında bırakıldı. Asgari ücrette yapılacak her artış, tüm çalışanlar bakımından vergi istisnası tutarının artışı kadar ek gelir avantajı sağlayacak. Bu kapsamda 2024 yılında 595.1 milyar lira vergi istisnası öngörülüyor.

 

“BİRİNCİ DERECE MEMURA EK GÖSTERGE”

Ocak 2023 itibariyle ek gösterge düzenlemesiyle 5.3 milyon kamu personeli ve bunların hak sahiplerinin ek göstergeleri yeniden düzenlendi. Birinci dereceye yükselen devlet memurları için 3600 ek gösterge düzenlemesi de hayata geçirilecek.

 

“EMEKLİ AYLIKLARINDA İYİLEŞME”

Kasım ayında, çalışmayan emeklilere bir defaya mahsus olmak üzere 5 bin lira ödeme yapılacak. Yılbaşında emeklilerimizin durumunu tekrar gözden geçirecek, bütçemiz doğrultusunda emekli maaşlarının iyileştirilmesine yönelik detaylı değerlendirme ve çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Çalışanlarımıza yönelik enflasyona karşı koruma konusundaki prensip kararımızı, tüm emeklilerimiz için de aynı kararlılıkla uygulamaya devam edeceğiz. Emeklilere 2018 yılından bu yana ödenen bayram ikramiyesi tutarı 166.2 milyar liraya ulaştı. 2002 yılından bu yana yaptığımız seyyanen ve oransal artışlarla, en düşük emekli aylıklarında, bayram ikramiyesiyle birlikte reel olarak yüzde 72 ile yüzde 655 oranında artış sağlandı.

sabah

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.