Depremde hayatını kaybedenler anısına Van Gölü’ne çelenk bırakıldı

VAN VALİSİ VE BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKAN VEKİLİ OZAN BALCI, 6 ŞUBAT 2023’TE MEYDANA GELEN KAHRAMANMARAŞ MERKEZLİ DEPREMLERDE HAYATINI KAYBEDENLERİN ANISINA VAN GÖLÜ’NE ÇELENK BIRAKTI.

Depremde hayatını kaybedenler anısına Van Gölü’ne çelenk bırakıldı
Yayınlama: 05.06.2023
Düzenleme: 05.06.2023
A+
A-

Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ozan Balcı, 6 Şubat 2023’te meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerde hayatını kaybedenlerin anısına Van Gölü’ne çelenk bıraktı.

Çevre Haftası dolayısıyla Van Gölü kıyısındaki İskele Mahallesi Yaşar Kemal Parkı’nda düzenlenen programda çocuklarla el ele tutuşarak sevgi çemberi oluşturan Vali Balcı, “Depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Vatanı milleti sevmek, dağları, ovaları, gölleri, yaylalarıyla birlikte sevmektir. Bu yüzden Van Gölü, bizim zenginlik mirasımızdır. Hem ekonomik, hem kültürel olarak zenginliğimizdir. Van Gölü’nün korunması hayati bir öneme sahiptir. Biz de bu anlamda elimizden gelen bütün çabayı gösteriyoruz” dedi.

Van Valisi ve Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Ozan Balcı ‘5 Haziran Dünya Çevre Günü’ etkinlikleri kapsamında dip çamuru temizliği yapılan iskele sahilinde çocuklarla Kahramanmaraşlı depremde hayatını kaybedenler anısına Van Gölüne saygı çelengi bırakarak kitap okuma etkinliğine katıldı.

Çevre farkındalığını artırmak ve vatandaşları bu konuda daha fazla bilinçlendirmek için çalışan Van Büyükşehir Belediyesi, 5 Haziran Dünya Çevre Gününde çevre farkındalığı etkinliği düzenledi. Program Van Valisi Ozan Balcı ve öğrencilerin Van Gölüne yürüyüş yapmasıyla başladı. Dip Çamuru temizleme çalışmalarının yapıldığı İskele sahilinde yaklaşık 1 kilometre yürüyen Vali Ozan Balcı ve öğrenciler farkındalık oluşturmak amacıyla 6 Şubat 2023’te meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerde hayatını kaybedenlerin anısına göle saygı çelengi bıraktı.

Yapılan çelenk koyma törenin ardından “Temiz Deniz, Temiz Dünya” yazılı afiş taşıyan öğrenciler İskele Yaşar Kemal Parkında kitap etkinliğine katıldı.

Programda çocuklarla el ele tutuşarak sevgi çemberi oluşturan Vali Ozan Balcı “Depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Vatanı milleti sevmek, dağları, ovaları, gölleri, yaylaları ile birlikte sevmektir. Bu yüzden Van Gölü bizim bir zenginlik mirasımızdır. Hem ekonomik, hem kültürel olarak zenginliğimizdir. Van Gölü’nün korunması hayatı bir öneme sahiptir. Bizde bu anlamda elimizden gelen bütün çabayı gösteriyoruz. Van Gölünün her alanında çalışmalar yürütüyoruz. Halkımızdan da tek isteğimiz Van Gölünü temiz tutalım temiz tutmak için gayret gösterelim” dedi.

Çevre haftası dolayısıyla açılan stantları da dolaşan Valimiz, düzenlenen resim yarışmasında dereceye giren öğrencilere bisiklet hediye ederek fotoğraf çektirdi.

Yapılan etkinliğe Van Valisi Ozan Balcı yanı sıra Vali Yardımcıları, İlçe Belediye Başkanları, kurum müdürleri, daire başkanları ve öğrenciler katıldı.

 

Depremde hayatını kaybedenler anısına Van Gölü’ne çelenk bırakıldı
Depremde hayatını kaybedenler anısına Van Gölü’ne çelenk bırakıldı
İHA

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.