Cumhurbaşkanı Erdoğan Başörtülü Vatandaşlara Saldırı Konusunda Son Noktayı Koydu!

Son dönemde artan başörtülü kişilere yönelik Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Kabine Toplantısı sonrası sert tepkiler geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Başörtülü Vatandaşlara Saldırı Konusunda Son Noktayı Koydu!
Yayınlama: 06.09.2023
Düzenleme: 19.04.2024
A+
A-

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabine toplantısı sonrası önemli açıklamalarda bulundu. Son günlerde artış gösteren başörtülü, çarşaflı kadınlara toplum içerisinde yükselen hakaret ve saldırılara çok sert tepki gösteren Erdoğan, “Sırf yabancı, başka dil konuşuyor diye, başını örtüyor, çarşaflı, başörtülü, sakallı, takkeli kişilere laf atmak asla kabul edeceğimiz davranış değildir.” dedi.

 

‘BAŞÖRTÜLÜ, SAKALLI, TAKKELİ, ÇARŞAFLI KİŞİLERE LAF ATMAK ASLA KABUL EDECEĞİMİZ DAVRANIŞ DEĞİLDİR’

Mesele siyasi ve ekonomik manipülasyonları aşan insanlarımızın günlük hayattaki hak ve özgürlükleri hedef alan nobranlıklara varmıştır. Otobüslerde, yollarda, metrolarda insanlarımızı taciz noktasına varan küstahlıklarla karşılaşmaya başladık. Kültür, sanat ve spor gibi alanları bozgunculuk aracı haline getirmeye kalkanlar olduğunu görüyoruz. Bu ülkeyi bir avuç azınlığın malı gören müstekbirlerin devri çoktan kapanmıştır. Kibir kuleleri beyhude uğraş içindedir. Herkes tüm bireylerin var olma, yaşama, kendini ifade etme hakkına, oy tercihlerine saygı göstermek mecburiyetindedir. Sırf yabancı, başka dil konuşuyor diye, başını örtüyor, çarşaflı, başörtülü, sakallı, takkeli kişilere laf atmak asla kabul edeceğimiz davranış değildir.

ERDOĞAN’DAN BAŞÖRTÜLÜ VATANDAŞLARA HAKARET KONUSUNDA SERT TEPKİ

İşine geldiği zaman başörtülüyü yanına al rozetini tak, öte yandan Marmaray’da başörtülü hanımlara hakaret et. Bu faşist zihniyet yargı önünde hesap vermeye mahkumdur. Bu tür azgın azınlık vakaların gerisinde mücadelemiz ilanihaye sürecektir. Açık konuşuyorum; kim olduğunuzu, niçin böyle yaptığınızı, neyi amaçladığınızı ve bunun için neleri kullandığınızı biliyoruz. Biz hala aynı yerde duruyoruz; başaramayacaksınız. Bu millet mandacı zihniyetinize, sapkın yöntemlerinize eyvallah etmedi etmeyecek. Bunu 14 Mayıs’ta 28 Mayıs’ta gördük. Milletin size attığı şamardan hala ders almadınız, akıllanmadınız ve hala akıllanmıyorsunuz.

Kaynak: HABER7

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.