Ali İhsan Öztürk Van’ın Gururu Oldu

Arbella Makarna tarafından düzenlenen 13. Uluslararası Fotoğraf Yarışmasında dünyaca ünlü birçok fotoğraf sanatçısını geride bırakan Ali İhsan Öztürk altın madalya alarak birinci oldu.

Ali İhsan Öztürk Van’ın Gururu Oldu
Yayınlama: 20.08.2023
Düzenleme: 03.09.2023
A+
A-

Arbella Makarna Uluslararası Fotoğraf Yarışması Sonuçlandı.

Uluslararası nitelik taşıyan yarışmaya ‘Göç, Sokak Lezzetleri ve Serbest’ kategorilerinde Vietnam, Hindistan, Tayvan, Rusya,  Amerika Birleşik Devletleri, Türkiye, Bangladeş, İran, Çin ve Polonya gibi yaklaşık 40 farklı ülkeden 1138 amatör ve profesyonel fotoğraf sanatçısı katıldı.

Arbella Makarna kurumsal kimliği ile sosyal sorumluluk ve sanatsal projelerle de pekiştirmek üzere Türk ve dünya fotoğrafçılarını buluşturan bir platform oluşturmayı hedefleyerek bu yıl 13. düzenlediği Arbella Uluslararası Fotoğraf Yarışması’nın ana kategorisini “Göç” olarak belirledi.

7939 fotoğrafın gönderildiği yarışmada birbirinden özel fotoğraflar seçkin jüri üyeleri tarafından titizlikle incelenerek değerlendirildi.

Arbella Makarna Uluslararası fotoğraf yarışması; FIAP, UPI ve TFSF gibi üç büyük, ciddi ve referans kabul edilen kuruluşun onayı ile düzenlendi.

Yapılan değerlendirme sonucunda Van’ın tanıtımında katkısı olan isimlerden biri olan Ali İhsan Öztürk, 1138 profesyonel fotoğraf sanatçısı arasında birinci gerek altın madalya almayı hak kazandı. FIAP Gümüş Madalya  Amerika Birleşik Devletleri’nden Jie Fischer alırken FIAP Bronz Madalyayı ise Türkiye’de Sadri Seyman’a verildi.

Ali İhsan Öztürk, altın madalya aldığı Göç kategorisinin yanı sıra diğer birçok kategoride de başarı bir performans göstererek dünya çapında yapılan yarışmada en çok ödül alarak adını dünyaya duyurarak Van’ın gururu oldu.

 

Arbella 13.Uluslararası Fotoğraf Yarışması 2023’te aldığı ödüller:

FIAP (FIAP Altın Madalya. Ali İhsan Öztürk / Türkiye.

GPU Mansiyon. Ali İhsan Öztürk / Türkiye.

TFSF Mansiyon, Ali İhsan Öztürk / Türkiye

FIAP En İyi Fotoğrafçı Ödülü (Tüm bölümlerde toplamda en fazla kabul (sergileme + ödül) alan fotoğrafçı) Ali İhsan Öztürk / Türkiye.

Ali İhsan Öztürk Dünya Çapında Türkiye’nin Gururu Oldu

Kaynak: VANDAHABER

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.