12 yaşındaki çocuğa köpekler saldırdı

Bu olay, Türkiye’nin birçok yerinde yaşanan sahipsiz köpek sorununun bir başka örneği. Sokaklarda yaşayan binlerce köpek, hem insanlar hem de diğer hayvanlar için bir tehdit oluşturuyor. Sahipsiz köpeklerin saldırıları sonucu her yıl onlarca insan yaralanıyor, hatta hayatını kaybediyor.

12 yaşındaki çocuğa köpekler saldırdı
Yayınlama: 11.12.2023
A+
A-

Bu sorunun çözümü için, öncelikle sokaklarda yaşayan köpeklerin toplanarak barınaklara yerleştirilmesi gerekiyor. Barınaklara yerleştirilen köpekler, aşılanıp kısırlaştırıldıktan sonra sahiplendirilebilir veya rehabilitasyondan geçirilerek doğaya bırakılabilir.

Rize’nin Güneysu ilçesinde yaşanan olayda, sahipsiz sokak köpeklerinin saldırısına uğrayan 12 yaşındaki çocuk, kollarından yaralandı.

Olay, ilçeye bağlı Selamet köyünde meydana geldi. Evinin yanında oynayan 12 yaşındaki E.B., bölgede bulunan sahipsiz köpeklerin saldırısına uğradı. Köpeklerin saldırısı sonucu kollarından yaralanan E.B., sağlık ekiplerince Rize Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

Tedavi altına alınan E.B.’nin sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Olayın ardından bölgede çalışma yapan belediye ekipleri, sahipsiz köpeklerin yakalanması için çalışma başlattı.

Bu tür olaylar, sahipsiz sokak köpeklerinin oluşturduğu tehlikeyi bir kez daha gözler önüne serdi. Yetkililer, sahipsiz sokak köpeklerinin kontrol altına alınması için gerekli önlemlerin alınması gerektiğini ifade ediyor.

Olay ile ilgili soruşturma başlatıldı.

Kaynak: VANDAHABER

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.