YKS’ye gireceklere 11 altın tavsiye!

17-18 Haziran’da gerçekleşecek olan Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nda (YKS) 3,5 milyondan fazla aday yarışacak. YKS’ye son bir hafta kala adayların dikkat etmesi gereken 11 altın değerindeki tavsiyeleri sizler için derledik!

YKS’ye gireceklere 11 altın tavsiye!
Yayınlama: 10.06.2023
Düzenleme: 10.06.2023
A+
A-

YKS’ye hazırlık maratonunda birbirleriyle yarışan adaylar, önümüzdeki hafta sonu hayallerindeki üniversiteye girmek için ter dökecek. Uzmanlar tarafından, milyonlarca üniversite adayının sınavı daha sağlıklı geçirebilmesi için verilen birtakım tavsiyeler mevcut. Bilhassa son hafta dikkat edilmesi gereken 11 altın değerindeki tavsiyeleri öğrenmek için haberimizi okumaya devam edebilirsiniz…

 

1. STRATEJİNİZİ BELİRLEYİN!

Sınavda uygulayacağınız stratejiyi kafanızda netleştirin. Hangi testin ne kadar zaman alacağını ve kaybedeceğiniz olası soruları nasıl telafi edeceğinizi belirleyin. Vaktinizi geliştirdiğiniz stratejinize uygun bir şekilde sorularda harmanlayın.

2. BOL BOL SORU ÇÖZMEYA DEVAM!

Bu hafta her ne kadar son hafta olsa da ders çalışıp soru çözmeyi bırakmayın. Deneme sınavı çözme sıkılığını artırıp kitapçıkla bir bütün olmaya bakın. Sakın son hafta zaten derse baksam da faydası olmayacak diye düşünüp çözüm tekniklerinden uzaklaşmayın! Tam tersi sorularla tamamen kaynaşmış olacaksınız.

3. SINAV ANTREMANLARINA ODAKLANIN!

Birçok öğrenci son günlerde soru yüzü görmek istemez ve testlerden tamamen elini ayağını çekme yöneliminde bulunur. Fakat bu kesinlikle tavsiye edilmemektedir. Uzmanlar tarafından tavsiye edildiğine göre zihninizde sınav anını canlandırarak girdiğiniz her deneme sizi başarıya bir adım daha yaklaştırıyor. Evde veya eğitim kurumlarında olacağınız deneme esnasında, YKS’de dağıtılacak olan kitapçıkları hayal edin ve cevapları o titizlik içerisinde kodlayın. Her denemede bu sınav antremanını tecrübe ederseniz YKS günü ortaya çıkabilecek krizlerden kendinizi korumuş olursunuz.

4. KENDİ KENDİNİZİ MOTİVE EDİN!

Sizleri uğraştıran problem ve konularda daha fazla hırslanın. Kitapçık ve sorularla iletişim kurun ve onların elinizden kurtulmasına izin vermeyin. YKS’ye yeterince çalıştığınızı ve emeklerinizin karşılığını alacağınızı kendinize hatırlatın

5. UYKU VE BESLENME ÇOK ÖNEMLİ!

Günlük uyku rutininizi ve beslenme alışkanlıklarınızı gözden geçirin. Bünyeniz için gerekli olan uykuyu alın ve kendinizi aç bırakmayın. Sınavın olduğu son gece uykuya dalmakta güçlük çekilebiliyor bu yüzden son hafta uyku düzeninizi oturtturun. Uzmanlar tarafından 6 saatlik uyku dilimi sizler için yeterli.

6. DIŞARIDA YEMEK YEMEYİ BIRAKIN!

Normalde tükettiğiniz yiyecek ve içeceklerin dışında kalan alışık olmadığınız yemekleri yemeyin. Özellikle sınavdan bir gün önce midenize aşırı yüklenip fazla yağlı ve şekerli gıdalar tüketmekten kaçının. Sindirim sisteminizi yoracak gıdalardan uzak durun!

7. NEFES EGZERSİZİ YAPIN!

Uzmanların önerdiği 4-7-8 gibi birçok nefes egzersizi panik anında sizler için muazzam bir şekilde etkili olacaktır. Doğru olan diyafram nefesini almaya çalışın ki derin nefes alamama problemini ortadan kaldırmış olun. Doğru bir nefes egzersizi ile mevcut anksiyeteden de kurtulmuş olun.

8. SINAVDAN BAHSETMEYİN!

Sınavla ilgili olan muhabbetlerden kaçının. Özellikle devamlı maruz kaldığınız yakın çevrenizle düzenli olarak sınav hakkında konuşmak kaygı ve endişenizi artıracaktır. Sınavın varlığı devamlı aklınızda bulunsun ama dilinizle bunu bir kriz anına çevirmeyin!

9. YENİ KONULARA BAKMAYI BIRAKIN!

Aklınıza takılan ve çözebileceğiniz noktalara değinip yoğunlaşın. Tamamen yabancı olduğunuz bir dersi veya konuyu sırf meraktan dahi olsa öğrenmeye kalkışmayın. Zihninizde yer alan mevcut bilgi haznesini bulandırıp yeni bilgiler edinemezsiniz!

10. OKULUNUZU ZİYARET EDİN!

YKS için gideceğiniz okulu önceden görün ve deneyimleyin. Hatta mümkünse sınava gireceğiniz sınıfı ve sırayı görmüş olun. Sınav günü eğer daha önceden gitmiş olduğunuz okulun yolunu tutarsanız bu duygu size tanıdık gelecek ve kaygılardan arındıracak.

11. T.C. KİMLİK KARTI VE GİRİŞ BELGENİZİ UNUTMAYIN!

YKS günü adayların sınava girebilmeleri için gerekli olan belgeler unutulmamalıdır. 2023-YKS’nin ilgili oturumuna ait Sınava Giriş Belgesinden başka, fotoğraflı nüfus cüzdanı veya fotoğraflı T.C. Kimlik Kartı veya geçerlilik süresi dolmamış fotoğraflı pasaportunun aslını yanlarında bulundurmaları gerek!

Haber7

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.