Vanlı çiftçilerin yüzünü güldüren haber

VANTB Yönetim Kurulu Başkanı Nayif Süer, hububat alımları ile ilgili açıklama yaptı. Çiftçilerin VANTB’ye başvurarak ‘Türkiye Ürün İhtisas Borsası (TÜRİB)’ kaydı yaptırdığını aktaran Süer, “Çiftçilerimizi borsada ağırlamak bizler için onur kaynağı olmuştur.

Vanlı çiftçilerin yüzünü güldüren haber
Yayınlama: 25.10.2023
Düzenleme: 25.10.2023
A+
A-

Van Ticaret Borsası (VANTB) Yönetim Kurulu Başkanı Nayif Süer, haziran ayında gerçekleşen hububat hasat döneminin çiftçilerin yüzünü güldürdüğünü ifade ederek, “Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO), Van’da 16 bin 423 ton arpa, 13 bin 444 ton buğday olmak üzere toplam 29 bin 867 ton hububat alımı yaptı” dedi.

Hububat alımları Vanlı çiftçilerin yüzünü güldürdü

TMO, hububatları alarak çiftçilerimizin yüzünü güldürmüştür. Hazirandan bu yana hasat dönemine başlayan çiftçilerimiz için bereketli bir dönem olmuştur. TMO Van Şubesi Müdürlüğü’nden alınan verilere göre, Haziran-Ekim 2023 dönemleri arasında 16 bin 423 ton arpa ve 13 bin 444 ton buğday olmak üzere toplam 29 bin 867 ton hububat satışı yapıldı. Çiftçilerimiz için güzel ve bereketli bir hasat dönemi oldu. Bereketli topraklarımızdan alınan verimli ürünler bizleri sevindiriyor. Çiftçilerimizin alın terinin karşılığını alması mutluluk vericidir” dedi.

Hububat alımları Vanlı çiftçilerin yüzünü güldürdü

“Çiftçilerimizi yürekten kutluyorum”

Çiftçilerin ilin kalkınmasında önemli rol aldığının altını çizen Süer, “Şehrimizin ve bölgemizin kalkınmasında önemli rol olan çiftçilerimizi yürekten kutluyorum. Hiç şüphesiz ki yaşamın temel kaynağı olan tarım ve hayvancılık, dünyamız açısından önemi daha da artırıyor. Şehrimizin, bölgemizin ve ülkemizin iktisadi kalkınmasında tarım ve hayvancılığın büyük rolü bulunmaktadır. Dijital ve endüstriyel tarım ve hayvancılığın önü açılmalıdır” ifadelerini kullandı.

Hububat alımları sürecinde çiftçilerden desteklerini esirgemediklerini belirten Süer, “Çiftçilerimizin büyük emek vererek ürettiği hububatların alım sürecinde, çiftçilerimize ilgi gösteren TMO Van Şubesi Müdürü Metin Er’e, lisanslı depoculuk hizmeti veren Şevginler Holding Onursal Başkanı Celal Şevgin ve Şevginler Holding Yönetim Kurulu Başkanı Metin Şevgin’e teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Hububat alımları Vanlı çiftçilerin yüzünü güldürdü

Kaynak: İHA

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.