Van’ın uçak sorunu Bakan Uraloğlu’na soruldu

Van’da yaşanan ulaşım sorunlarından en büyüğü olan uçak sorunu Ulaştırma ve Altyapı Bakanına soruldu. Bakan, Van’ın uçak sorunu hakkında konuştu.

Van’ın uçak sorunu Bakan Uraloğlu’na soruldu
Yayınlama: 28.07.2023
Düzenleme: 28.07.2023
A+
A-

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu,  Van- Hakkari kara yolunda ” 32 virajlar” olarak bilinen 2 bin 730 rakımlı Güzeldere Geçidi’nde,  yapımına devam eden 32 virajda tünel çalışmalarını yerinde inceledi. Katılmış olduğu canlı yayında muhabirin sorularına cevap veren bakan, Van’ın uçak sorunu ile ilgili konuştu.

 

“ÇÖZÜM ÜRETME GAYRETİ İÇERİSİNDEYİZ”

Bakan Uraloğlu, “Aslında hani çok güzel bir talep, vatandaşımızın uçakla ne kadar uçabilme isteği ve esasının, imkanının nereye geldiğinin de bir göstergesi. Böyle değerlendirmemizde gerçekten fayda var. Malum turizm sezonu, gerek iç turizm gerekse dış turizmden dolayı bir yoğunluk yaşıyoruz. Malum pandemi sürecinden çıktık esasında dünyada bütün havayolları gerilerken başta Türk hava yollarımız olmak üzere bütün içerideki hava yolu operatörlerimiz esasında ciddi bir şekilde büyüyorlar buna rağmen yetişmekte zorlanıyoruz. Yani artık hava yolları ücret olarak kara yolu otobüsle yarışmaya başladı. Talepleri aldık bazı ilavelerimiz oldu ama çok yeterli değil. Onları da biz, başta havayolları olmak istiyoruz Türk Hava Yolları, diğer hava kollarımızla beraber konuşuyoruz inşallah ona bir çözüm üretme gayreti içerisindeyiz” ifadelerini kullandı.

Kaynak: A HABER

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.