Van’ın Ağabeyi Kim Olacak?

Türkiye, 14 Mayıs’ta Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri için sandığa gitmeye hazırlanıyor. Kritik seçimde Van ise bölge illeri arasında önemli bir yerde konumlanıyor. Peki iktidar partisi AK Parti Van’da nasıl bir milletvekili aday listesi hazırlayıp, kamuoyuna sunacak.

Van’ın Ağabeyi Kim Olacak?
Yayınlama: 04.04.2023
A+
A-

Van’ın ağabeyi kim olacak?

Her seçim döneminde Van için yakınlarımız akrabalarımızın milletvekili olması için gayret ediyoruz. Çaba sarf ediyoruz bir yakınımızı işe alırlar mı bizlere pozitif bir ayrımcılık yaparlar mi diye menfi düşüncelere dalıyoruz. Oysa ki bir canavarı kendi ellerimiz ile yarattık. Kraldan çok kralcılara takılır olduk.  Türkiye’nin geldiği nokta ise halk deyimi ile köprüden önce son çıkış. Tayyip Erdoğan düşmanlığı ile irili ufaklı her görüş bir araya gelmeye başladı.

Van için ise ilginç gelişmeler yaşanıyor Ak Partinin en zor seçimlerinden biri öncesi inanılmaz derece de Ak Parti’ye rağbet var. Buda demek oluyor ki adayların ciddi bir gayreti olduğu. Bu yazım bazılarının hoşuna gitmeyecek. Bazıları ise bak bizim hakkımızda böyle güzel düşünülüyor diye göndereceği bir yazı olacak. Burada ki amacım  ise Sezar’ın hakkını Sezar’a teslim etmek olacak. Başlayalım o halde; 2022 seçimlerinden bu yana Ak Partinin 15-16 milletvekili oldu. 22,23,24,25,26 ve 27. Dönemde ise toplam 46 kişi milletvekili adayı olarak gösterildi. Bazıları mecliste yemin etme şansı etti bazılarına ise küçük oylarla nasip olmadı. Bazıları bu durumu kabullendi. Bazıları ise isyankar tavırlar sergiledi. Büyük tabloda ise 7 Haziran 2015 seçimleri hariç iktidar ile taçlandı Ak Parti..

Vekiller arasında ise iki isim parti nezdinde her zaman kıymet gördü bunlar ise Hüseyin Çelik ve Burhan Kayatürk;

Hüseyin bey en kıdemli isim 21,22,23. Dönem Van 24. Dönem ise Gaziantep Milletvekilliğinin yanı sıra Kültür Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Ak Parti Genel Başkan Yardımcılığı, Parti Sözcülüğü gibi görevler üstlendi. 3 dönem kuralı ile birlikte aktif siyasete ara verse de itibari her zaman gücünü korudu. Ve kalbi ile aklından Van hiç eksik olmadı.

Burhan Kayatürk; 23. Dönem Ankara 24.25 ve 26. Dönem Van Milletvekiliği yaparak parti merkezinde ne kadar güçlü olduğunu ispatladı. Ve üç dönem kuralına takılan iki isimden biri oldu. 7 Aralık 2010 tarihinde Pakistan Başbakanı Seyid Rıza Gilani’nin TBMM Genel Kurulunda yaptığı konuşmada Pakistan-Türkiye Dostluk komisyonu başkanlığı yapmış olan Kayatürk’e yaptığı teşekkür ise o dönem Başbakan olan Tayyip Erdoğan’ın takdirini almıştı. 26. Dönemde Ak Parti Grup Yönetim Kurulu Üyeliği ile Asya Parlamenter Asamblesi Başkanlığı sırasında FETÖ’nün terör örgütü olarak ilan edilmesinde büyük emek harcadı. Sonra ki süreçte ise 2018 yılına kadar her seçimde ağabey kontenjanı ile görevler aldı. Son olarak ise Erdoğan’ın A takımda yer alarak hem MKYK Üyeliği hemde Ekonomiden sorumlu başkan yardımcısı olarak görev ve gönül insanı olduğunu ispatladı.

Listelerin 10 Nisan’a kadar açıklanacağını tahmin ediyorum. Hüseyin bey ve Burhan beyin 3.dönem kuralından muaf sayılacağını hatırlatarak Van ve Türkiye  için güçlü listeler ile seçime girilmesini ve köprüden önce son çıkıştan 100. Yıl Türkiye’sine güçlü bir lider ve parlemento ile devam etmesini niyaz ediyorum selam ve dua ile..

*Bu yazı Vanlı bir akademisyen tarafından kaleme alınmıştır.

gazetevan

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.