Doktor Sezgin; Kalp durmak üzereyken müdahale yaptık

Doğu Anadolu Bölgesi’nde yaklaşık 3 milyon hastaya hizmet veren SBÜ Van Eğitim ve Araştırma Hastanesinde kurulan kalp merkezi, son dönemlerde yapılan başarılı tedavi yöntemleriyle adından söz ettiriyor.

Doktor Sezgin; Kalp durmak üzereyken müdahale yaptık
Yayınlama: 11.10.2023
Düzenleme: 11.10.2023
A+
A-

Van’da yaşlı adamın 4 damarına bypass yapıldı

Kalp Damar Cerrahisi Op. Dr. Murat Sezgin; “Kalp durmak üzereyken müdahalesini yaptık”

Sağlık Bilimleri Üniversitesi (SBÜ) Van Eğitim ve Araştırma Hastanesinde, tıkalı 4 damara yapılan bypass işlemiyle 78 yaşındaki hasta sağlığına kavuştu.

Son olarak anjiyo yapıldıktan sonra kalp sıkışması olan 78 yaşındaki Mehmet Mustafa Gökçen isimli hasta ameliyata alındı. Kalp Damar Cerrahisi Op. Dr. Murat Sezgin ve ekibi tarafından yapılan ameliyatla hastanın dört damarına bypass yapıldı. Yapılan başarılı bypassın ardından hasta sağlığına kavuştu.

Van’da yaşlı adamın 4 damarına bypass yapıldı

Kalp Damar Cerrahisi Op. Dr. Murat Sezgin, anjiyo işleminden sonra acil bypass kararıyla hastanın ameliyat edildiğini belirtti. Ameliyat hazırlıklarını yaparken hastayı ani kalp sıkışması üzerine hızlı bir şekilde ameliyathaneye aldıklarını anlatan Op. Dr. Sezgin, “Yaptığımız işlemler sonrasında 4 damarına da müdahale ettik ve bu damarlarına baypas yaptık. Bu müdahalemiz başarılı geçti. Hastamız bugün iyi çok şükür. Hastamızı yakınlarıyla mutlu bir şekilde taburcu etmeyi planlıyoruz” dedi.

Van’da yaşlı adamın 4 damarına bypass yapıldı

“Kalp durmak üzereyken müdahalesini yaptık”

78 yaşındaki hastasının daha önce başka ameliyatlarının olduğunu hatırlatan Sezgin, “En önemli risklerinden bir tanesi acil ameliyat olmasıydı. Tam kalp durmak üzereyken müdahalesini yaptık. Şu an çok şükür yaşıyor. Damarlarını değiştirdik. Herhangi bir sıkıntımız yok. Bir doktoru en çok mutlu eden şeylerden bir tanesi hastasının iyi olmasıdır. Bizim de hastamız iyi ve biz de mutlu olduk” diye konuştu.

Van’da yaşlı adamın 4 damarına bypass yapıldı

Yolda yürürken nefesinin kesildiğini ve oğlu tarafından hastaneye yetiştirildiğini dile getiren 78 yaşındaki Mehmet Mustafa Gökçen, anjiyo sonrası acil ameliyata alındığını ve şimdi durumunun çok iyi olduğunu söyledi. Gökçen, kendisini başarıyla ameliyat eden Kalp Damar Cerrahisi Op. Dr. Sezgin ve ekibine teşekkür etti.

Van’da yaşlı adamın 4 damarına bypass yapıldı

Kaynak: İHA

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.