Van’da peş peşe 3 operasyon

Van’da polis ekiplerince yürütülen çalışmalar sonucunda değişik suçlardan aranması bulunan şahıslara, organizatör ve terör örgütlerine operasyon düzenledi.

Van’da peş peşe 3 operasyon
Yayınlama: 18.03.2024
A+
A-

Van’da değişik suçlardan 17 kişi tutuklandı

 

Van Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, il genelinde kamu düzeninin sağlanması için suç ve suçlularla mücadele kapsamında yürütülen çalışmaların devam ettiği belirtildi. Açıklamada, “Asayiş Şube Müdürlüğü ve İlçe Emniyet Müdürlüğü/Amirliği görevlilerimizce yapılan çalışmalar neticesinde; 1 adet ruhsatsız tabanca, 1 adet kurusıkı tabanca, 1 adet bıçak ele geçirildi. Diğer suçlardan ise 178 paket kaçak sigara ve kaçak tüp dolumundan 5 adet büyük tüp ele geçirilmiştir. İl Emniyet Müdürlüğümüz tarafından toplam 186 şahıs yakalanmış, 17 şahıs adli makamlarca tutuklanmıştır” denildi.

 

Van’da 3 organizatör tutuklandı

Van’da polis ekiplerince yürütülen çalışmalar sonucunda 3 organizatör tutuklandı.

Van Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, il genelinde “Göçmen Kaçakçılığı ve İnsan Ticareti” yapan şahıs/şahısların deşifresine ve düzensiz göçmenlerin yakalanmasına yönelik yürütülen çalışmaların devam ettiği belirtildi. Açıklamada, “Göçmen Kaçakçılığı ile Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğü görevlilerimizce yapılan operasyonlarda; 11 organizatör hakkında adli işlem yapılmış, 3 organizatör tutuklanmıştır” denildi.

Van’da terör operasyonu

Van’da terör örgütlerine yönelik yürütülen çalışmalar sonucunda 12 şahıs hakkında yasal işlem yapıldı.

Van Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, terör örgütlerinin faaliyetlerinin deşifre edilmesi ve engellenmesine yönelik yürütülen çalışmaların devam ettiği belirtildi. Açıklamada, “Yapılan çalışmalar neticesinde; PKK/KCK terör örgütü soruşturmaları kapsamında 11 şahıs hakkında işlem başlatılmış, 3 adet AK-47 uzun namlulu tüfek, 6 adet AK-47 tüfeğe ait şarjör, 117 adet AK-47 tüfeğe ait 7.62 fişek, 1 adet tabanca şarjörü ele geçirilmiştir. FETÖ/PDY terör örgütü soruşturmaları kapsamında 1 şahıs olmak üzere toplam 12 şahıs hakkında gerekli yasal işlem yapılmıştır” denildi

Kaynak: İHA

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.