Van’da kar kalınlığı 5 metreyi aştı

Doğu Bölgelerinde kar kalınlığı bir metreyi aşarken Van’ın başkale ilçesinde yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle yer yer 5 metreyi bulan karda yol açma çalışmaları devam ediyor.

Van’da kar kalınlığı 5 metreyi aştı
Yayınlama: 30.01.2024
Düzenleme: 30.01.2024
A+
A-

Van’ın Başkale ilçesinde yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle yer yer 5 metreyi bulan karda yol açma çalışmaları devam ediyor.

Van’da kar kalınlığı iş makinesinin boyunu aştı

Başkale ilçe merkezine 60 kilometre uzaklıkta bulunan bazı mahalle yolunda yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle kar kalınlığı yer yer 5 metreyi geçti. Bazı kırsal mahalle yollarının kapalı olması üzerine Van Büyükşehir Belediyesi ekiplerince çalışma başlatıldı.

Van’da kar kalınlığı iş makinesinin boyunu aştı

5 metreyi geçen karda güçlükle ilerleyen ekipler, çığ tehlikesine rağmen çalışmalarını sürdürüyor. Yüksek kesimlerde yaşayan vatandaşların mağdur olmaması için gece gündüz yoğun bir çalışma yürüten ekipler, 2 mahalle ve 3 mezra yolunu güçlükle ulaşıma açabildi.

Van’da kar kalınlığı iş makinesinin boyunu aştı

METEOROLOJİK GÖRÜNÜM
Bölge genelinde havanın çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren Hakkari, Bitlis ve Muş çevrelerinde aralıklı hafif kar yağışlı olması tahmin edilmektedir. Gece ve sabah saatlerinde buzlanma ve don olayı ile yer yer pus ve sis hadisesinin görüleceği tahmin edilmektedir.

HAVA SICAKLIĞI: Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin altında seyretmesi beklenmektedir.

RÜZGAR: Rüzgarın güneyli ve doğulu yönlerden hafif, zaman zaman orta kuvvette eseceği tahmin edilmektedir.

UYARILAR
BUZLANMA VE DON UYARISI: Gece ve sabah saatlerinde buzlanma ve don olayı ile yer yer sis hadisesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (ulaşımda aksamalar, görüş mesafesinde daralma vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.
ÇIĞ TEHLİKESİ UYARISI: Bölgemizde yüksek kar örtüsü bulunan dik yamaçlarda çığ tehlikesi bulunduğundan yetkililer ile vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

Van’da kar kalınlığı iş makinesinin boyunu aştı

Kaynak: İHA

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.