Van’da göçmen operasyonu

Van Valiliğinden yapılan açıklamada, İl Jandarma Komutanlığınca “Göçmen Kaçakçılığı ve İnsan Ticareti” faaliyetlerinin önlenmesine yönelik sürdürülen çalışmaların devam ettiği belirtildi.

Van’da göçmen operasyonu
Yayınlama: 12.12.2023
A+
A-

Van’da jandarma ekiplerince yapılan çalışmalar sonucunda 129 düzensiz göçmen yakalandı.

Açıklamada, “4-10 Aralık 2023 tarihleri arasında İl Jandarma Komutanlığı sorumluluk bölgesinde cumhuriyet başsavcılıkları koordinesinde; göçmen kaçakçılığı ve insan ticareti ile mücadele kapsamında yürütülen çalışmalar neticesinde toplam 17 olayda 129 düzensiz göçmen şahıs yakalanmış, 6 organizatör hakkında yasal işlem yapılmıştır” denildi.

Açıklamada ayrıca, yakalanan düzensiz göçmenlerin işlemlerinin tamamlanmasının ardından ülkelerine gönderileceği belirtildi.

Göçmen kaçakçılığı ve insan ticareti, hem Türkiye hem de dünyanın birçok ülkesi için önemli bir sorun olmaya devam ediyor. Bu faaliyetler, göçmenlerin insan haklarına aykırı muamele görmelerine, hatta ölümlerine neden olabiliyor.

Türkiye, göçmen kaçakçılığı ve insan ticareti ile mücadeleye yönelik çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda, jandarma, polis ve diğer güvenlik güçleri tarafından sık sık operasyonlar düzenleniyor.

Kaynak: İHA

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.