Van’da deprem şehitleri ormanı oluşturuldu

Van’da Kahramanmaraş merkezli, 6 Şubat’ta meydana gelen ve 11 ilimizde büyük acılar neden olan depremlerde hayatını kaybedenler için Van’da deprem şehitleri hatıra ormanı oluşturuldu.

Van’da deprem şehitleri ormanı oluşturuldu
Yayınlama: 24.03.2023
Düzenleme: 24.03.2023
A+
A-

İlkbaharın ilk haftası Türkiye’de ‘Orman Haftası’ olarak kutlanıyor. Bu yıl da ağaç sevgisinin toplumun geneline yayılması ve yeni kuşaklara anlatılması için etkinlikler düzenleniyor. Hafta boyunca 1 milyon fidan toprakla buluşturulacak. 81 ilde ‘Deprem Şehitleri Ormanı’ oluşturuluyor.

6 Şubat’ta meydana gelen depremlerde hayatını kaybeden vatandaşlarımızı anma ve ülkemizde deprem gerçeğini unutmamak adına için 81 ilde aynı anda oluğu gibi Van’da da deprem şehitleri ormanı oluşturuldu.

Van’da deprem şehitleri ormanı oluşturuldu https://www.vandahaber.com/vanda-deprem-sehitleri-ormani-olusturuldu/44670/

Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası etkinlikleri kapsamında, Van Valiliği ve Orman Genel Müdürlüğü tarafında düzenlenen etkinlik Tuşba ilçesine bağlı Topaktaş Mahallesi’nde düzenlendi.

6 Şubat Deprem Şehitleri Ormanı fidan dikim törenine Vali Vekili Ahmet Tozlu, İl Emniyet Müdürü Atanur Aydın,  İl Milli Eğitim yetkilileri, TEMA Gönüllüleri ev öğrenciler katıldı.

Ormanı oluşturulacağı alanlarda öğrenciler ve gelen davetliler fidanları toprakla buluşturarak bu anı ölümsüzleştirdiler.

Kaynak: VANDAHABER

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.