Van’da deprem çalıştayı düzenleyecek

Türkiye Gazeteciler Yazarlar ve Aydınlar Birliği Platformu tarafından Van’da düzenlenecek olan ‘1. Uluslararası Deprem Bilinci, İmar ve Kentsel Dönüşüm Çalıştayı’nın hazırlıkları tamamlandı. Bu kapsamda kentteki bileşenlerle bir araya gelen TÜGYAP, 4-5 Kasım tarihlerinde yapılacak olan çalıştay öncesi görüş ve önerileri dinledi.

Van’da deprem çalıştayı düzenleyecek
Yayınlama: 01.11.2023
A+
A-

Türkiye Gazeteciler Yazarlar ve Aydınlar Birliği Platformu 4-5 Kasım tarihlerinde Jeofizik Yüksek Mühendisi ve Deprem Bilimci Profesör Doktor Ahmet Ercan’ın katılımıyla Van’da ‘1. Uluslararası Deprem Bilinci, İmar ve Kentsel Dönüşüm Çalıştayı’ düzenleyecek.

4-5 Kasım’da yapılacak olan çalıştay öncesi kentteki bileşenlerle bir araya gelen TÜGYAP, çalıştay öncesi görüş ve önerileri dinledi. Elite World Otel’de gerçekleştirilen toplantıya STK temsilcileri, siyasi parti temsilcileri, iş insanları, kurum amirleri, basın mensupları ve davetliler katıldı.

“HERKES ELİNİ TAŞIN ALTINA KOYMALI”

Lansman toplantısında konuşan ve olan ‘1. Uluslararası Deprem Bilinci, İmar ve Kentsel Dönüşüm Çalıştayı’ hakkında bilgiler veren Türkiye Gazeteciler Yazarlar ve Aydınlar Birliği Platformu Kurucu Genel Başkanı Yasin İpek, “6 Şubat’ta Kahramanmaraş merkezli çok üzücü bir deprem yaşadık. Biz her etkinliğin başına eğitimi koyduk ama maalesef deprem olgusu bizim gidişatımızı da değiştirdi. Farklı bir konuma yönelmemize sebep oldu. 4-5 Kasım’da 1. Uluslararası Deprem Bilinci, İmar ve Kentsel Dönüşüm Çalıştayı’nı yapacağız. Bu kapsamda Jeofizik Yüksek Mühendisi ve tanınmış Deprem Bilimci Profesör Doktor Ahmet Ercan hocamız davetlimiz olarak ilimize geliyor. Depremle ilgili bütün muhatapları bu çalıştaya davet ettik.

UMKE, AFAD, Emniyet, Jandarma, sağlık çalışanları, yardımlaşma kuruluşları, acil sağlık hizmetleriyle bu anlamda gerekli görüşmeleri yaptık. Yaklaşık 7 aylık süreçte bu görüşmeleri gerçekleştirdik. Deprem bilinci oluşturmak adına 2 bin kişilik bir afet gönüllüsü ekibi oluşturuyoruz. Bunun çalışmalarını yürütüyoruz. Bu gönüllerimiz deprem esnasında ekiplere gönüllü olarak destek sağlayacak. Biz ‘her şeyi devletten bekleme’ mantığını kırmak için böyle bir girişimde bulunuyoruz. Herkes elini taşın altına koymalıdır. Bu işi sonuna kadar götüreceğiz. Deprem çalıştayı önümüzdeki süreçte 81 ilde örnek olacak. Burada sadece bu çalıştayı yaparak kalmayacağız. 5 farklı bölgede ilimizdeki muhtarlarla bir araya geleceğiz. Eğitmenlerle, PDR’lerle bir araya geleceği. Anne- Baba eğitimlerimiz olacak. Deprem tatbikatları gerçekleştireceğiz. Afetlere hazırlık noktasında her bireyin ilk yardım konusunu öğrenmesini sağlayacağız” ifadelerini kullandı. Fikir, öneri ve düşüncelerin alındığı toplantı olumlu geçerken, Jeofizik Yüksek Mühendisi ve  Deprem Bilimci Profesör Doktor Ahmet Ercan’ın katılacağı ‘1. Uluslararası Deprem Bilinci, İmar ve Kentsel Dönüşüm Çalıştayı’ ise, 4-5 Kasım tarihlerinde Edremit Uygulama Oteli’nde gerçekleştirilecek.

VAN BÖLGE GAZETESİ

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.