Van dahil 32 ilde oy kullanma saatleri değişti!

SON DAKİKA HABER: 31 Mart 2024’te yapılacak Mahalli İdareler Genel Seçimlerine yönelik bazı kararları Resmi Gazete’de yayımlandı.

Van dahil 32 ilde oy kullanma saatleri değişti!
Yayınlama: 20.12.2023
Düzenleme: 20.12.2023
A+
A-

Yüksek Seçim Kurulunun (YSK) yayımladığı kararda, oy verme süresinin başlayış ve bitiş saatleri, sürenin korunması kaydıyla bir düzenlemeyi duyurdu.

Kararda mevsim ve bölge özellikleriyle ulaşım durumlarına göre, söz konusu hükümler çerçevesinde, YSK Başkanlığınca 31 Mart tarihinde yapılacak olan yerel seçimlerde bazı illerde oy verme saatlerinde değişikliğe gidildiği belirtti.

 

YSK yurtta güneşin doğuş ve batış saatlerine göreyapılan değerlendirmelerde , Adıyaman, Ağrı, Artvin, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Gaziantep, Giresun, Gümüşhane, Hakkari, Kars, Malatya, Kahramanmaraş, Mardin, Muş, Ordu, Rize, Siirt, Sivas, Trabzon, Tunceli, Şanlıurfa, Van, Bayburt, Batman, Şırnak, Ardahan, Iğdır ve Kilis illerinde oy verme saatleri değiştiğini duyurdu.

Resmi gazete yayımlanan karar başlangıç ve bitiş saatleri 07.00-16.00 olarak değiştirildi. Diğer illerde ise oy verme işlemi başlangıç ve bitiş saatleri 08.00-17.00 olarak belirlendi.

Van dahil 32 ilde oy kullanma saatleri değişti!

Kaynak: VANDAHABER

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.