Van adaylarını bekliyor! İşte partilerde son durum

31 Mart’ta gerçekleştirilecek seçimler için partilerde çalışmalar devam ederken, Van’da da seçim heyecanı özellikle son günlerde doruklarda yaşanıyor. 30 büyükşehirden biri olan Van yerel seçimlere girerken bazı partiler yol haritalarını ve adaylarını açıklarken bazılarının ise henüz adayları belli olmadı. Kentte özellikle AK Parti ile DEM Parti’den kimlerin aday gösterileceği merak konusu iken AK Parti’nin birkaç güne diğer partilerin de sonraki haftalarda adaylarını açıklaması bekleniyor

Van adaylarını bekliyor! İşte partilerde son durum
Yayınlama: 13.01.2024
A+
A-

HAZIRLIKLAR DEVAM EDİYOR

Türkiye, 31 Mart’ta mahalli idareler seçimine gidiyor. 31 Mart yerel seçimleri için partilerde hazırlıklar tüm hızıyla devam ediyor. 1 milyon 200 bin nüfusu bulunan ve 30 büyükşehirden biri olan Van’da seçim heyecanı doruklarda yaşanıyor. 5 yıl aradan sonra yerel seçimlere gidecek olan Van’da AK Parti, DEM Parti, CHP ve MHP’nin adayları henüz belli değilken, Şehir İttifakı kuran Saadet Partisi ile Gelecek Partisi’nin, HÜDA PAR’ın, Yeniden Refah Partisi’nin adayları kesinleşti. Van’da en çok oy oranına sahip AK Parti ile DEM Partisi’nin büyükşehir ile ilçe adayları heyecanla beklenirken, adayları kesinleşen siyasi partiler de seçim çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Heyecan sürerken Şehrivan hangi partilerin ne durumda olduğunu derleyerek Van’daki son adaylık durumunu ele aldı.

BAZI PARTİLERİN ADAYI BELLİ

Van’da AK Parti, DEM Parti ile CHP’nin adayları henüz belli olmadı. Van’da, AK Parti ile DEM Partisi’ne yüzlerce kişi aday adaylığı için başvuru yaparken, milletvekili seçiminde çok az bir farkla milletvekili çıkarmayı kaçıran CHP’de ise sessizlik hakim. Bunun yanı sıra Van’da birçok partinin büyükşehir ve ilçe başkan adayları belli oldu. Şehir ittifakı ile seçime gidecek Saadet Partisi ile Gelecek Partisi’nin, HÜDA PAR’ın, Yeniden Refah Partisi’nin adayları belli oldu.

AK PARTİ’NİN VAN ADAYLARI İÇİN MERAK VE HEYECAN DORUKTA!

Van’da DEM Parti’den sonra en çok oy oranına sahip olan AK Parti’nin büyükşehir ile ilçe başkan adayları merakla bekleniyor. Özellikle son günlerde AK Parti’nin büyükşehir adayı için birçok kişinin adı geçerken, gözler AK Parti’nin Van büyükşehir başkan adayının açıklanacağı Pazartesi gününe çevrildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında aday tespit komisyonu yoğun bir çalışma yürütülürken, AK Parti, 15 Ocak Pazartesi günü aralarında Van’ın da bulunduğu 48 ilin belediye başkan adaylarını açıklayacak. Geçtiğimiz günlerde Abdulahat Arvas ismi kulislere bomba gibi düşse de 15 Ocak’taki açıklamaya kadar o isim ile ilgili tartışmalar da sürmeye devam edecek.

VAN’DA DEM PARTİ’YE YÜZLERCE BAŞVURU

Van’da, 31 Mart 2019 yılında gerçekleştirilen yerel seçimlerde 14 belediyeden 10’unu kazanan DEM Parti’ (HDP) seçim çalışmaları hız kesmeden devam ediyor. Bu sene 31 Mart’ta gerçekleştirilecek yerel seçimler için DEM Parti’ye aday adaylığı için yüzlerce kişi başvuru yaptı. Van’da DEM Parti’ye 208 kişi başvuru yaparken, bunların 12’si büyükşehir belediye eş başkanlığı için başvuru yaptı. Van’da DEM Parti’nin büyükşehir adaylığı için birçok isim geçerken, DEM Parti geçtiğimiz günlerde yaptığı programda aday adaylarını tanıttı.

VAN’DA CHP’DE SESSİZLİK HAKİM…

31 Mart 2019’da gerçekleştirilen yerel seçimlerde Van Büyükşehir Belediye adayı Nurettin Beyaz olan CHP’nin başkan adayı henüz açıklanmadı. O dönem Van’da 9 bin 191 oy alan CHP’de şu anlık sessizlik hakimken, adayın kim olacağı da merakla bekleniyor.

MHP’NİN VAN’DA CUMHUR İTTİFAKI İLE İŞBİRLİĞİ YAPMASI BEKLENİYOR

Yerel seçimler için takvim işlerken, siyasi partiler de adaylarını açıklamaya devam ediyor. Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) 31 Mart’ta yapılacak seçimler için 2 büyükşehir, 12 il ve 41 büyükşehir belediyesinde aday göstereceği isimleri açıkladı. MHP’nin Van’ın da arasında yer aldığı 30 büyükşehir ve 29 ilde Cumhur İttifakı ile yerel seçimler için işbirliği yapması bekleniyor.

SAADET PARTİSİ İLE GELECEK PARTİSİ SEÇİMLERE ‘ŞEHİR İTTİFAKI’ OLARAK GİRECEK!

Saadet Partisi ile Gelecek Partisi Van’da Şehir İttifakı olarak seçime gideceklerini açıklamıştı. Her iki parti bunu açıkladıktan sonra seçim çalışmalarına başladı. Şehir ittifakı geçtiğimiz günlerde yaptığı basın açıklamasında İpekyolu Belediye Başkan adaylarının Yılmaz Kılıç olduğunu açıkladı. Kılıç’ın adaylığı açıklandıktan sonra seçim çalışmaları hız kesmeden devam ederken, geçtiğimiz günlerde düzenlenen miting ile Kılıç’ın tanıtımı yapıldı.

DEVA PARTİSİ’NİN VAN’DAKİ BAŞKAN ADAYLARI BELLİ OLDU!

DEVA Partisi’nin geçtiğimiz haftalarda düzenlediği aday tanıtım programında Van’ın belediye başkan adayları da belli oldu. DEVA Partisi’nin Çaldıran ve Bahçesaray Belediye Başkan adayları belli oldu. Bahçesaray İlçe Belediye başkanlığına İbrahim Tiryak, Çaldıran İlçe Belediye Başkanlığına da Reşat Yıldırım aday gösterildi.

YENİDEN REFAH PARTİSİ’NİN VAN BAŞKAN ADAYLARI KESİNLEŞTİ

Yeniden Refah Partisi Van İl Başkanlığı 31 Mart’ta yapılacak olan yerel seçimler öncesi Van Büyükşehir ve İpekyolu Belediye Başkan adayını belirledi. Bu kapsamda Van Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığı için Abdullah Sadıksoy, İpekyolu Belediye Başkan Adayı ise Mehmet Bilici olarak belirlendi.

HÜDA PAR VAN’DA SEÇİMLERE KENDİ LOGO VE ADAYLARIYLA GİRECEKLERİNİ DUYURDU

HÜDA PAR Van İl Başkanlığı geçtiğimiz günlerde bir basın açıklaması yaparak yerel seçim kararlarını açıkladı. Açıklamayı yapan İl Başkanı Rasim Sayğın seçimlere kendi logo ve adaylarıyla gireceklerini duyurdu. Aday adaylığı başvuruları 20 Ocak’a kadar sürecek olan HÜDA PAR’ın Van Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adaylığı için ilk başvuruyu yapan isim Avukat Mehmet Mehdi Oğuz oldu.

ŞEHRİVAN

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.