Van’ın şifa kapısı Lokman Hekim Van Hastanesi

LOKMAN HEKİM VAN HASTANESİ’NE İSTANBUL, ANTALYA VE BİLECİK’TEN GELEN VE ‘MASADA KALIRSINIZ’ DENİLDİĞİ İÇİN DÖNÜŞ BİLETLERİNİ KESMEYEN HASTALAR, YAPILAN BAŞARILI AMELİYATLA SAĞLIKLARINA KAVUŞTU.

Van’ın şifa kapısı Lokman Hekim Van Hastanesi
Yayınlama: 07.08.2023
Düzenleme: 07.08.2023
A+
A-

Üç farklı şehirden gelen glomus tümörü hastaları şifayı Van’da buldu

Lokman Hekim Van Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Halil Başel, 20 yılda yaptığı 300’e yakın glomus tümörü ameliyatıyla dünyada bu alanda birinci sırada yer alıyor. Hastanede uzunca yıllardır hizmet veren Prof. Dr. Başel, yaptığı glomus tümörü ameliyatı ile Türkiye başta olmak üzere dünyanın birçok ülkesinden hasta kabul ediyor. Bu çerçevede son olarak Bilecik’ten Ayşe Akkuş (58), Antalya’dan Ömür Topçu (22) ve İstanbul’dan gelen Efecan Çetinkaya (20) isimli hastalar, yapılan başarılı ameliyatla sağlıklarına kavuştu.

Üç farklı şehirden gelen glomus tümörü hastaları şifayı Van’da buldu

“Hastamız dönüş biletini riskli olduğu için almak istememiş”

Konuyla ilgili konuşan Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Halil Başel, glomus tümörünün bir hekimin hayatında birkaç kez gördüğü çok ender bir hastalık olduğunu belirtti. Bu yüzden tedavisinin herkes tarafında yapılamadığını ifade eden Dr. Başel, “Hastanemizde yaklaşık 300’e yakın tümör ameliyatı yaptık. Şu anda da bir hekimin hayatında görebileceği 2-3 hastanın üçünü aynı anda iki gün içerisinde ameliyat ettik. Bu hastalarımız İstanbul, Bilecik ve Antalya’da yaşıyorlar. Bize gelen 3 hastamızı da 2 günde ameliyatını yaptık. Hatta bir hastamıza çok riskli demişler. Bizler geliş ve dönüş biletinizi alın öyle gelin dedik. Hastamız dönüş biletini riskli olduğu için almak istememiş. Burada dönüş biletinde sorun yaşadık” dedi.

Üç farklı şehirden gelen glomus tümörü hastaları şifayı Van’da buldu

“Hastalarımızı taburcu edeceğiz”

Her üç hastada da bir problem yaşamadan başarılı bir şekilde ameliyatlarını yaptıklarını dile getiren Başel, “İnsanlar bu ameliyat için niye İstanbul’dan, Bilecik’ten, Antalya’dan buraya geliyor? Çünkü hastalara genelde çizilen tablo; ya ölürsün, ya felç kalırsın, ya sakat olursun şeklinde oluyor. Hastalarımız genellikle bu psikolojiyle geliyorlar ve Allah’a şükür bakın üçünün de ameliyatını yaptık. Hiçbir sorun da yaşamadık. Üçünü de taburcu edeceğiz” diye konuştu.

Üç farklı şehirden gelen glomus tümörü hastaları şifayı Van’da buldu

“Masada kalırız diye buraya helalleşerek geldik”

Tedavi için yaklaşık 4 doktora gittiğini ve bu doktorların kendisine sadece biyopsi önerdiğini anlatan Ömür Topçu isimli hasta, “Abim bu ameliyat nerede yapılır diye bir araştırma yapmış. Bizler Van denilince çok şaşırdık. Masada kalırız diye buraya helalleşerek geldik. Kızım günlerce peşimden ağladı. Çok şükür hayal kırıklığı yaşamadım. Bu hastalık için Halil hoca dışında kimse doktor aramasın” şeklinde konuştu.

Üç farklı şehirden gelen glomus tümörü hastaları şifayı Van’da buldu

“Apar topar Van’a geldik”

Daha önce gittikleri doktorların direkt radyoterapi önerdiğini ancak bunun için endişe duyduklarını dile getiren bir diğer hasta Efecan Çetinkaya da “Annem internet üzerinde Prof. Dr. Halil Başel’i buldu. Apar topar Van’a geldik. İki ameliyat gerçekleşti. 2020 yılında 29 kiloydum ve burada ameliyat oldum. Hiçbir yan etki olmadan bir yılda 60 kiloya çıktım. 2 yıl sonra burada ikinci ameliyatı da oldum ve hiçbir yan etki olmadan bir gün sonra taburcu olacağım. Halil hocamıza çok teşekkür ederim” dedi.

Kaynak: İHA

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.