Özalp’ta 3 kişiye yasal işlem

Özalp ilçesine bağlı Arıtoprak Mahallesi kırsalında sürdürülen çalışmalar çerçevesinde ekipler, kaçak avcılık yaptığı tespit edilen 3 kişi hakkında tutanak tuttu.

Özalp’ta 3 kişiye yasal işlem
Yayınlama: 16.10.2023
Düzenleme: 16.10.2023
A+
A-

Özalp’ta kaçak avlanan 3 kişi hakkında işlem yapıldı

Van’ın Özalp ilçesinde 3 kişi tarafından kaçak avlanmış 2 yaban tavşanı ve 6 kınalı kekliğe el konuşurken şahıslara idari para cezası kesildi.

Özalp’ta kaçak avlanan 3 kişi hakkında işlem yapıldı

Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) 14. Bölge Müdürlüğü ekiplerinin av koruma ve kontrol çalışmaları devam ediyor. Özalp ilçesine bağlı Arıtoprak Mahallesi kırsalında sürdürülen çalışmalar çerçevesinde ekipler, kaçak avcılık yaptığı tespit edilen 3 kişi hakkında tutanak tuttu. Şahıslar tarafından vurulan 2 yaban tavşanı, 6 kınalı keklik ile 1 otomatik av tüfeğine el konulurken 3 şahıs hakkında işlem yapıldı.

KAÇAK, İZİNSİZ AVCI CEZASI NE KADAR?

Her sene MAK tarafından yasaklı av türlerini ve bunların cezalarını günler olarak açıklamaktadır. Avlanması yasak olan hayvanlar yaban koyunu, anadolu parsı, alageyik, karakulak, yaban keçisi ve daha birçok hayvan vardır.

Kaçak avcı denetimleri yalnızca ormanlarda değil aynı zamanda sosyal medya üzerinden yapılan paylaşımlarla da devam etmektedir. Avcılık için özen izin gerekirken belge olmadan avlama işi yapanlara 5 bin TL civarında para cezası verilmektedir. Aynı zamanda belge içerisinde belirtilen silah ve tüfek farklılığı da ceza için yeterli bir nedendir.

KAÇAK AVCILAR NEREYE ŞİKAYET EDİLİR?

Her şeyin bir oluru varken avcıların izin almadan kaçak olarak avlanması birçok kişi tarafından kabul edilemez durumlardan olmaktadır. Yapılan uyarılara göre kaçak avcı görüldüğünde şikayet edilmesi gerekiyor. Doğal hayatı tahrip eden kişiler olarak adlandırılan kaçak avcıları şikayet atak için Alo 181 ya da Alo 156 aranarak şikyatette bulunabilirsiniz.

Kaynak: İHA

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.