Gürpınar’da Cumhuriyetin 100. Yılında 100 Kalıcı Eser

Belediye Başkanı Hayrullah Tanış’ın 2019 yerel seçimlerinde ilçeyi ilk defa AK Parti Belediyeciliğiyle buluşturmasının ardından ortaya koyduğu çalışmalar vatandaşlar tarafından takdirle karşılanıyor. İlçedeki kültür merkezinden gerçekleşen tanıtım programında 100 kalıcı eserin yer aldığı video gösterimi düzenlendi.

Gürpınar’da Cumhuriyetin 100. Yılında 100 Kalıcı Eser
Yayınlama: 31.10.2023
A+
A-

Van’ın Gürpınar Belediyesi tarafından 4 buçuk yılda ilçeye kazandırılan 100 eserin tanıtım programı yapıldı.

Konuşmasına Cumhuriyetin 100.yılını ve Filistin’de yaşanan insanlık dramına değinerek başlayan Gürpınar Belediye Başkanı Hayrullah Tanış, “Gürpınar Belediyesi olarak belediyecilik vizyonumuzu oluştururken Gürpınar’ın tarihini, kültürünü, değerlerini, örf ve adetlerini esas alarak bu temelleri yarına daha güçlü adımlarla taşıma gayreti içerisinde olduk. İnsanı merkeze alan, şeffaf, hesap verilebilir ve kaynakları etkili kullanan bir belediyecilik örneği sergiledik. Çünkü attığımız her adımın, aldığımız her kararın bir miras olduğunu ve bu anlamda önce Allah’a sonra da aziz milletimize hesap vereceğimizi hiçbir zaman unutmadık.

Gürpınar’da Cumhuriyetin 100. Yılında 100 Kalıcı Eser

Tüm bu çalışmaları yaparken adaletli davranmayı ilke edindik. Küçük hesapların içine girmedik. Çünkü biz Gürpınarız. Bu kente dair büyük hayallerimiz var ve her daim büyük düşündük. 50 yılda yapılmayan işi biz 4 buçuk yıla sığdırmayı başardık. Ülkemizde ve dünyamızda yaşanan olumsuzluklara rağmen asla ve asla bahanelerin arkasını sığınmadık. Çünkü biz Gürpınar’da hizmete talip olurken Gürpınar’ın coğrafi yapısını biliyorduk. Gürpınar’da karşılaşacağımız tüm sorunları bilerek bu işe girdik. Allah’a hamdolsun bir gün bile inşa ve ihya etmekten geri durmadık.

Gürpınar’da Cumhuriyetin 100. Yılında 100 Kalıcı Eserİlçemizin gelişmesi ve büyümesinin önünde iki engel vardı. Biri konut eksikliğiydi. Öz kaynaklarımızla 126 konutu çok hızlı bir şekilde inşa ettik. Şu an yüzde 90 oranında tamamladık. Allah nasip ederse bir ay gibi kısa bir süre sonra aziz Gürpınarlı büyüklerimizle açılışını yapacağız ve Gürpınarlıların kullanımına sunacağız. Bunun yanında ticari alanları unutmadık. Yaptığımız 1000 metrekarelik ticari alanlarda da yaklaşık 15 iş yerini inşa ettik. Tabi bin konuta ihtiyacı olan Gürpınar’ın önümüzdeki dönemde hangi arkadaşımız olursa olsun bizim koyduğumuz hedef en az 500 konut. Bunun için sermayeye ihtiyacımız yok. Çünkü biz akılla iş yapmayı, kamu kaynaklarını en etkili şekilde yatırıma dönüştürmeyi biliyoruz.” dedi.

Seçim sürecinde verdiği doğal gaz sözünü de hayata geçirdiklerini belirten Başkan Tanış, “Bugün hamdolsun 4 mahallemizde doğalgaz var. Biz bu çalışmayla Gürpınar’da büyük bir devrime kapı araladık. İnsanlarımızın teveccühü ve takdiri bu konuda çok fazla. İnşallah daha fazla yaygınlaşması için de çalışmalarımızı sürdüreceğiz.” dedi.

İlçede 350 kişiye istihdam sağlayan tekstil fabrikası, Hoşab Mahallesine kazandırılan iş yerleri ve lojmanlar, kapalı spor salonu, gençlik merkezi, semt sahaları, prestij caddeler ile diğer eserleri de anlatan Başkan Tanış, “Tüm bu çalışmaları ortaya koyarken bunun bir ekip işi olduğunun altını çizmek istiyorum. Her kararımda bana destek veren meclis üyelerimi ve bu kararların hayata geçmesi noktasında alın teri döken tüm çalışma arkadaşlarımı tebrik ediyorum. Bu kalıcı eserlerin ilçemize ve insanımıza hayırlı olmasını temenni ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Gürpınar’da Cumhuriyetin 100. Yılında 100 Kalıcı Eser
AK Parti Van İl Başkanı Emre Güray da 4 buçuk yıl gibi kısa sürede birbirinden kıymetli eserleri Gürpınar’a kazandırmanın önemli bir çalışma olduğunu söyledi.

Güray, “Kent merkezine sadece 20 km uzaklıktaki bir ilçe merkezinin geçmiş zamanlarda çok daha fazla ileriye taşıyacak hem yapılaşması hem de kentleşmesi hem de sosyoekonomik açıdan kalkınması gerekirken malum hepinizin bildiği sebeplerden ötürü geride kalmışı. Fakat Belediye Başkanımız Hayrullah Tanış ile birlikte 2019 mart ayında AK Partiyle buluşan Gürpınar adeta çağ atlamaya başladı. Bambaşka bir kulvarda yarışmaya başladı. Bu sebepten ötürü Belediye Başkanımız Hayrullah Tanış’a ve meclis üyelerine çok çok teşekkür ediyorum.” dedi.

Gürpınar’da Cumhuriyetin 100. Yılında 100 Kalıcı Eser
Van Milletvekili Burhan Kayatürk de yapılan işlerin büyük bir başarı olduğunu söyledi.

Kayatürk, “Belediye Başkanımız Hayrullah Tanış, Cumhuriyetimizin 100. Yılında hayata geçirdiği 100 eseri bugün bizlere sunması muhteşem bir olaydır. Gerçekten bu başarı sadece burada ekranlarda görünmüyor, sokakta da görünüyor. Sokakta Hayrullah Tanış ile insanların görüşlerine başvurduğunuzda aynı şeyi alıyorsunuz. Belediyelerimiz canla başla uğraşıyor. Biz Gürpınarımızın sokaklarını, mahallelerini gezdik, konut projesini gördük. Hepsi birbirinden kıymetli çalışmalar. Bugün buraya bu hizmetlerin tanıtımı için geldik. Belediye Başkanımız ve ekibini tebrik ediyorum. Bana göre Van’ın 3 tane değil 4 tane metropol ilçesi var. Dördüncü ilçe olan Gürpınar’ın çok yakın bir tarihte böyle olacağına inanıyorum.” dedi

Programa Edremit Belediye Başkanı İsmail Say, Tuşba Belediye Başkanı Salih Akman, Bahçesaray Belediye Başkanı Meki Arvas, kurum amirleri, AK Parti Gürpınar, Edremit ve Tuşba İlçe Başkanları ile kanaat önderleri, sivil toplum kuruluşları, muhtarlar ve esnaflar katıldı.

Kaynak: VANDAHABER

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.