Erdoğan’dan Batı’ya seslendi! Daha kaç çocuk ölecek?

Kaosun ilk anlarından itibaren iki ülkeyi de “itidalli” davranmaya davet eden Cumhurbaşkanı Erdoğan Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen 8. Aile Şurası’nda da konuya değindi.

Erdoğan’dan Batı’ya seslendi! Daha kaç çocuk ölecek?
Yayınlama: 26.10.2023
A+
A-

Dünya, Orta Doğu’daki soykırıma şahit oluyor.

İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırıları 20’nci gününde devam ederken, Batı ülkeleri savaşı tetikliyor.

ABD ve Avrupa, binlerce çocuğun ve kadının vahşice katledildiği savaş için barış çağrısından çok İsrail’e mühimmat desteği vermeyi sürdürüyor.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Gazze açıklamaları;

Etrafı tamamen kuşatılmış 360 km’lik dar bir alanda yaşam mücadelesi veren 2,3 milyonun tepesine 12 bin tondan fazla bomba yağdırdı. Amerika orada avrupa orada bütün imkanlarıyla. Ve tek tek gelip ziyarette bulunuyorlar. Gazze’deki konutların yarısı yıkıldı. Birleşmiş Milletler rakamlarına göre 600 bin Gazzeli yerlerinden edildi. Küresel vicdan harekete geçmeli. Tüm savaşlarda olduğu gibi en büyük mağduriyeti kadınlar ve çocuklar yaşadı halen de yaşıyor. Gazze’de yansıyan haberlere bakıp da tepkisiz kalmak mümkün mü ne kadar sarsıcı olursa olsun hiçbir eylem böyle bir vahşeti meşru kılmaz. İşin üzücü yanı medeni geçinen gayrimedenilerin bu vahşileri sadece seyretmesi.

 

“Daha ne kadar çocuk ölmesi lazım, sizin hesabınız ne?”

Avrupa Birliği Komisyonu henüz ateşkes çağrısı yapamayız diyor. Daha ne kadar insanın ölmesi lazım ne kadar çocuk? Sizin hesabınız ne ? Bunu bir açıklayın bilelim ateşkes ne zaman yapılır eder siz siyaset yapıyorsanız biz de yapıyoruz 40 yıldır ama hiçbir zaman bu tür vahşetlere seyirci kalmadım. Ve kalamayız ağız birliği etmişcesine tüm batı ülkeler israili aklı selime davet etmek yerine koşulsuz destek veriyor. Lafa gelince ahkam keserken Gazzeli masumların haklarını 19 gündür yok sayıyor ne oldu insan hakları beyannamesine? Buradan soruyorum Avrupa Birliği Komisyonun ateşkes çağrısı yapabilmesi için sayıyı versinler kaç çocuk ölmelidir?

 

“Bunun adı ikiyüzlülüktür, riyakarlıktır, ateşe benzin dökmektir”

Ne oldu insan hakları evrensel beyannamesi? Siz bu beyannameye hiç bakmıyor musunuz? Orada neler yazıyor hiç bakmıyor musunuz? Yok işlerine gelirse bakarlar, işlerine gelmediği için bakmazlar. Niye? Akan kan Müslüman kanı da onun için. Yardım gemisi göndermek yerine uçak gemisi, savaş gemisi göndererek hangi lobilere hizmet ettiklerini açıkça ortaya koydular, ortaya koyuyorlar. Sizi daha iyi tanıdık. Daha da iyi tanıyacağız. Bunun adı ikiyüzlülüktür, riyakarlıktır, ateşe benzin dökmektir. Buradan soruyorum, Avrupa Birliği Komisyonu’nun ateşkes çağrısı yapabilmesi için sayıyı versinler daha kaç çocuk ölmelidir?

 

“Türk milleti dayatmalara kesinlikle boyun eğmeyecektir”

En küçük eleştirilerin dahi susturulduğu, itiraz edenlere adeta hayat hakkı tanınmadığı, insan fıtratını ve ailevi değerleri savunmanın imkansız hale geldiği, tepki gösterenlerin ekonomik, siyasi ve diplomasi olarak baskılandığı hasılı bir avuç azgın azınlığın milyarlarca insanı esir almaya çalıştığı küresel bir zorbalıkla karşı karşıyayız. Sadece kadın erkek arasındaki ilişkileri değil çocuklarımızı da hedef alan saldırılar karşısında aileyi dolayısıyla insanı korumak bizim görevimizdir. Buradan bir kez daha ilan etmek isterim ki, Türkiye ve Türk milleti küresel cinsiyetsizleştirme dayatmalarına kesinlikle boyun eğmeyecektir.

 

“Mücadeleyi küresel ölçekte sürdüreceğiz”

Çok açık ve net bir şekilde aile müessesesini bekleyen tehdit ve tehlikelere dikkat çektik. Bu çağrımızın pek çok ülkede makes bulduğunu memnuniyetle müşahede ediyoruz. İnşallah akıl, izan, vicdan ve basiret sahibi tüm toplumların da desteği ile bu mücadeleyi küresel ölçekte sürdüreceğiz.

ensonhaber

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.