Erdoğan Van’da hangi müjdeleri verecek?

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Van mitingine saatler kaldı? Miting alanına akın eden Vanlılar Cumhurbaşkanın Erdoğan’ın geleceği saati beklemeye başladı.

Erdoğan Van’da hangi müjdeleri verecek?
Yayınlama: 15.03.2024
A+
A-

Peki Erdoğan Van’da hangi müjdeleri verecek sorusu akla gelmeye başladı. Her Van’a gelişinde birçok yeni müjdeler veren Erdoğan bu kez ne konuşacağı merek konusu oldu.

Erdoğan’ın Van’a geleceğini öğrene bazı STK temsilcileri de bunu bir fırsat bilerek bazı taleplerini dile getirdi.

Van Ticaret ve Sanayi Odası (Van TSO) Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Van ziyareti öncesi 6 maddelik talepte bulundu.

 

İşte o talepler;

 

1- Van Çevreyolu’nun tamamlanması,

2- Van-Şırnak Karayolu’nun tamamlanması,

3-Kapıköy Gümrük Kapısı’nın transit geçişe açılması,

4-Güzeldere ve Kuskunkıran tüp geçitlerininyapılması,

5-Kesintisiz Demiryolu Hattı’nın yapılması,

6- Finansmana erişimin kolaylaştırılması.

 

Vangölü Aktivistleri Derneği tarafından, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a şu konu başlıkları altında çağrıda bulunuldu;

  1. Van, birinci derece deprem bölgesi olması, nüfus yoğunluğunun Van merkeze sıkışmasıyla, yeteri acil toplanma alanı ve yeşil alan ihtiyacı hasıl olmuştur.
  2. Devlet Su İşleri’nin (DSİ) eski yeri, bir kısmı millet bahçesi bir kısmı da Valilik hizmet binasının yapılacağı yerin komple millet bahçesi ve acil toplanma alanı olması,
  3. DSİ’ye verilen Van Büyükşehir Belediyesince kullanılan makina ikmal yerinin, Millet Bahçesi ve acil toplanma alanı olması,
  4. Van’ı çağ atlatacak çevre yolunun hayata geçirilmesi,
  5. Van Stadyumu yerinin spor tesisi ve acil toplanma alanı olarak planlanması,
  6. Van’ın ve bölgenin en büyük değeri olan Van Gölü’nün korunması ve geleceğe taşınması için Alan Başkanlığının kurulması taleplerimizdir.

 

Bahçesaraylılardan Erdoğan’a çağrı!

Bahçesaraylı iş insanları basın açıklaması yaparak bugün Van’da miting düzenleyecek olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a tünel talebinde bulundu.

Yıllardır kış aylarında büyük çile çeken ve yolları sık sık kapanan Bahçesaraylılar, olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a çağrıda bulunarak, Van, Gevaş, Arpit (Yanıkçay Köyü) yolu güzergâhında yeni bir tünel ve yol yapılmasını talep etti.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan Van’da şimdilik hangi müjdeleri vereceği tam netlik kazanmazken gelişen bir durumda www.vandahaber.com da paylaşılacaktır.

Kaynak: VANDAHABER

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.