Emeklilere ek zammın açıklandı! e-devlet çöktü

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kabine toplantısı sonrası SSK ve Bağ-Kur emeklilerine yüzde 5 ek zam geleceğini duyurmasının ardından vatandaşlar E-devlet’e akın etti. Maaşlarının miktarını öğrenmek için hesaplama ve sorgulama işlemleri yapmak isteyenler, bür türlü sisteme bağlanamadı.

Emeklilere ek zammın açıklandı! e-devlet çöktü
Yayınlama: 16.01.2024
A+
A-

Emeklilere gelen yüzde 5 ek zamla en düşük emekli maaşının 10 bin TL’ye çıkmasının ardından vatandaşlar sorgulama işlemi için e-devlete akın etti. Ancak yoğunluk nedeniyle sistem çöktü.

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI 10 BİN TL’YE YÜKSELDİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı sonrası SSK ve Bağ-Kur emeklisi maaşlarına ek yüzde 5 zam yapılacağını açıkladı. Yapılan ek artışla en düşük emekli maaşı, 7 bin 500 TL’den 10 bin TL’ye çıkacak. Erdoğan, “Nispeten daha düşük artış alan SSK ve Bağ-Kur emeklisi aylıklarına ilave yüzde 5 daha artış yapacağımızın müjdesini vermek istiyorum. SSK ve Bağ-Kur emeklilerimizin Ocak 2024’ten itibaren 6 aylık artış oranı yüzde 42,6’ya yükseliyor” ifadelerini kullandı.

E-DEVLET ÇÖKTÜ

Emeklilere yapılan zam duyurusunun ardından vatandaşlar, maaşlarını öğrenmek için e-devlet sistemine akın etti.

Mobilden ve web sitesi üzerinden sisteme girerek emekli maaşı hesaplama ve sorgulama işlemlerini yapmak isteyen vatandaşlar ‘servis hatası’ ve ‘bu sayfa çalışmıyor’ uyarılarıyla karşılaştı.

Emeklilere ek zammın açıklanmasının ardından e-devlet çöktü

Emeklilere ek zammın açıklanmasının ardından e-devlet çöktü

Emeklilere ek zammın açıklanmasının ardından e-devlet çöktü

Kaynak : Haberler

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.