Bayramlaşmak

Yayınlama: 28.06.2023
Düzenleme: 28.06.2023
A+
A-

Unutulmaya yüz tutmuş, akrabalık ilişkilerinin pamuk ipliğine bağlı olduğu, kopmaya yüz tutmuş dost ve arkadaş ilişkilerimizin bitme noktasına geldiği bugünlerde ilahi bir mesaj sonucu bize armağan edilen Kurban Bayramını idrak ediyoruz.

Bugün ibrahimi aşkla, ismaili teslimiyetin zirve yaptığı, samimiyet ve sadakatin sonucu ilahi lütfun gerçekleştiği gün olan Bayramı yaşıyoruz.

Bugün Babanın imtihanına tabi tutulan evladın, sadakat ve teslimiyetindeki kararlılığını idrak ediyoruz. Bugün evine hiç et girmemiş olan mazlum, mağdur, alım gücü olmayan kardeşlerimizin hanelerine yapacağımız ziyaretlerle onların gönlüne gireceğimiz güzel bir günü yaşıyoruz.

Bugün boynu büküklere öksüz ve yetimlere kendilerini sahipsiz ve kimsesiz hissetmeyeceği gün olarak yaşatabileceğimiz bir bayram yaşıyoruz.

Ve bugün yaralı yüreklere, gönlü paramparça olmuşlara, gözü yaşlılara, yol gözleyenlere, eyvah kimsemiz kalmadı yok mu bize sahip çıkacak diye ufuklara dalıp gidenlere el olma, ayak olma ve göz olma günüdür.

Ve yine bugün çok sevdiklerimize uğrama onların gönlünü hoş tutma aha buradayız, dostluğumuzu, arkadaş ve kardeşliğimizi daima diri ve canlı tutmak için yanınızdayız deme günüdür.

Bu duygularla siz değerlilerimin Bayramını tebrik ediyorum.

Kaynak: Orhan Güleşce

Yazarın Son Yazıları
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.