Akdamar Adası ışıl ışıl olacak

Van Valisi Ozan Balcı, Gevaş ilçesindeki Akdamar Adası’nda devam eden çalışmalarını yerinde inceleyerek bilgi verdi. Akdamar Adası, Van Gölü’nde bulunan, 9. yüzyılda inşa edilmiş bir Ermeni kilisesidir. Dünyanın en önemli dini ve tarihi yapılarından biri olarak kabul edilir. Her yıl binlerce yerli ve yabancı turist tarafından ziyaret edilir.

Akdamar Adası ışıl ışıl olacak
Yayınlama: 17.11.2023
A+
A-

Sosyal medyada paylaştı

Vali Balcı, incelemelerinin ardından yaptığı açıklamada, “İlimiz tarihi ve kültürüyle çok kıymetli bir il. Biz de ilimizdeki kültür ve tarihi eserlere sahip çıkıyoruz. Bu tarihimizi de gelecek kuşaklara bırakmak için çalışmalar yapıyoruz. Akdamar Adası da bu önemli eserlerimizden birisi. Birçok yabancı ve yerli turistin ziyaret ettiği bir mekan. Kültür ve Turizm Bakanlığımızın katkılarıyla, Valiliğimiz ve Büyükşehir Belediyesi işbirliği ile çevre düzenlemesi yapılıp, deforme olmuş yollar düzeltiliyor. Birçok çevre düzenlemesi var. Aydınlatma ve korkuluklar yapılıyor. Bu çalışmalar tamamlandığında ziyaretçilerimiz için çok konforlu bir alan oluşacak.” dedi.

Aydınlatma çalışmaları devam ediyor

Alanda devam eden ışıklandırma çalışmaları hakkında bilgi veren Vali Balcı, “Akdamar Adası’nın aydınlatması için proje hazırladık ve Kültür ve Turizm Bakanlığımız tarafından onaylandı. Bu proje kapsamında adanın tamamı ışıklandırılacak. Aydınlatma çalışmaları devam ediyor. Projenin tamamlanmasıyla Akdamar Adası, gece de ayrı bir güzelliğe kavuşacak.” diye konuştu.

Peyzaj çalışmaları da yapılıyor

Alanda ayrıca peyzaj çalışmaları da yapıldığını belirten Vali Balcı, “Adada bulunan ağaçların budaması ve bakımları yapıldı. Ayrıca yeni ağaçlar da dikildi. Peyzaj çalışmaları da tamamlandığında Akdamar Adası, daha güzel bir görünüme kavuşacak.” ifadelerini kullandı.

Ziyaretçiler için konforlu alan oluşturulacak

Vali Balcı, Akdamar Adası’nın ziyaretçiler için daha konforlu bir alan haline getirilmesi için çalışmaların devam ettiğini belirterek, “Adada bulunan yollar, kaldırımlar ve merdivenler yenileniyor. Ayrıca adaya gelen ziyaretçiler için yeni otoparklar yapılıyor. Bu çalışmalar tamamlandığında Akdamar Adası, ziyaretçilerimiz için çok daha güzel bir yer olacak.” dedi.

Akdamar Adası ışıl ışıl olacak

Kaynak: VANDAHABER

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.