31 Mart Seçim Sonuçları İl İl ilçe ilçe vandahaber’de

Türkiye, 31 Mart Pazar günü yerel seçimler için sandığa gidiyor. Tüm iller başta olmak üzere Van ve ilçelerine ait seçim sonuçları, ayrıntılı ve tüm detaylarıyla “vandahaber.com”dan takip edebilirsiniz. İşte seçim sonuçları ve Seçim 2024’e dair detaylar…

31 Mart Seçim Sonuçları İl İl ilçe ilçe vandahaber’de
Yayınlama: 29.03.2024
A+
A-

Yerel Seçim Sonuçları vandahaber’de

YSK’nın yayın yasağını kaldırmasıyla birlikte vandahaber.com yerel seçime özel hazırladığı ekip ile il il seçim sonuçlarının tüm detayları paylaşacak.

VAN SONUÇLARI VANDAHABER’DE OLACAK

Başta Van ve ilçeleri olmak üzere tüm illerin ve ilçelerin seçim sonuçlarını harita üzerinde seçerek parti ve aday isimlerine göre görüntüleyebileceksiniz.

Oy Kullanma Saatleri

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), seçimin mart ayında olması nedeniyle mevsim şartları ve güneşin batış saatini dikkate alarak doğudaki 32 ilde oy verme saatini 1 saat öne çekti.

Adıyaman, Ağrı, Artvin, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Gaziantep, Giresun, Gümüşhane, Hakkari, Kars, Malatya, Kahramanmaraş, Mardin, Muş, Ordu, Rize, Siirt, Sivas, Trabzon, Tunceli, Şanlıurfa, Van, Bayburt, Batman, Şırnak, Ardahan, Iğdır ile Kilis’te oy verme saatleri 07.00-16.00 arasında. Diğer illerde ise oylar 08.00-17.00 saatlerinde kullanılacak.

 

Tüm Oy Pusulaları Tek Zarfta Olacak

Büyükşehir belediye başkanlığına ilişkin oy pusulası “beyaz”, il genel meclisi üyeliklerine ilişkin pusula “turuncu”, belediye başkanlığına ilişkin oy pusulası “mavi”, belediye meclisi üyeliğine ilişkin oy pusulası ise “sarı” renkli olacak. Seçmenler tüm oy pusulalarını tek zarfa koyacak.

1 Milyondan Fazla Seçmen İlk Kez Oy Kullanacak

31 Mart 2024 Pazar günü Türkiye’de yaklaşık 61 milyon seçmen sandık başında olacak. Yerel seçimlerde seçmen, 81 il, 973 ilçe, 390 belde belediye başkanı ile 50 bin 336 muhtar belirleyecek.

31 Mart Seçim Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

Sandıklar kapandıktan sonra seçim sonuçları için oy sayım işlemi başlayacak. Büyükşehirlerde, sırasıyla büyükşehir belediye başkanlığı, belediye başkanlığı, belediye meclisi üyeliği ve muhtarlık; diğer illerde sırasıyla belediye başkanlığı, belediye meclisi üyeliği, il genel meclisi üyeliği ve muhtarlık, seçimlerine ait oy pusulalarının sayım ve dökümü yapılacak.

İl il ve ilçelerde parti ve adayların oy yüzdeleri, YSK’nın yayın yasaklarını kaldırmasıyla birlikte sonuçları www.vandahaber.com  üzerinden canlı olarak takip edilebilecek.

Kaynak: VANDAHABER

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.