19 yıldır hayat kurtarıyorlar

19 yıldır kurulan Doğubayazıt Nuh’un gemisi arama kurtarma derneği kurulduğu günden bu yana bir çok önemli kurtarma operasyona katılarak birçok olayın mutlu sonla bitmesini sağladı.

19 yıldır hayat kurtarıyorlar
Yayınlama: 05.03.2024
Düzenleme: 05.03.2024
A+
A-

EKİPLER 24 SAAT GÖREVDE

Özellikler Ağrı Dağında mahsur kalan veya kaybolan yerli yabancı birçok dağcın hayatını kurtarırken aynı zaman da deprem ve afet bölgelerinde görev yapan Doğubayazıt Nuh’un gemisi arama kurtarma derneği, 15 kişilik üyesi ile Ağrı Dağı 3500-4200 metrede kış arama kurtarma eğitim kampına gerçekleştirdiler.

19 yıldır hayat kurtarıyorlar

BAŞKAN ERTUĞRUL ÖNCÜLÜK ETTİ

Ağrı’da ilk projeyi başlattığını açıklayan D.N.A.K başkanı Ahmet Ertuğrul, “Biz burada 15 kişilik ekip ile yola çıktık, Paraşüt öncülüğünde Ağrı Dağı 3500-4200 mt. Kış arama kurtarma eğitim kampına geçtik” diye konuştu.

 

ÇIĞ EĞİTİMİ VERİLDİ

Başkan Ertuğrul faaliyetleri ile ilgili bilgiyi şu şekilde açıkladı: “3500 mt. Ana kamp ve çevresinde buzlarla kaplı bölgelerde teknik tırmanış, buzul duvarı ve çığ eğitimi verilecektir 20 Şubat – 12 Mart tarihleri arasında faaliyetimiz devam edecektir.”

19 yıldır hayat kurtarıyorlar

ZORU BAŞARACAĞIZ

Başkan Ertuğrul: “Ülkemizin deprem fay hatlarının üzerinde olması ve her an bir felakete karşı karşıya kaldığımız bu ani felakete karşı müdahale ekiplerimizin daha verimli, başarılı, acil müdahale edebilmesi için bu tür eğitimlerimizi geceleri eksi 34 derece varan soğuklar ve fırtınalar demeden, gündüz, 22-26 eksi hava şartlarına rağmen devam edeceğiz” açıklamalarında bulundu

“Ülkemizin her köşesinde 24 saat tüm halkımızın yanında olduğumuzu yine hatırlatırız.” Diyen Başkan Ahmet Ertuğrul, D.N.A.K ailemizin her geçen gün büyümeye, yeni üyeleri ile daha güçlendiğini belirtti.

8 MART KADINLAR GÜNÜNÜ KUTLADI

Başkan Ertuğrul konuşmasını şu şekilde tamamladı:  “Hepimizin görevinin ihtiyaç olunca her canlının yardımına koşmak olduğunu söyleyen başkan Ertuğrul, “Ağrı dağından eğitim kapımızdan selamlar gönderiyorum, şimdiden 8 mart dünya kadınlar gününü de kutlarım. Barış ve şiddetin olmadığı sıcak yuvaların mutlu, huzurlu, sağlıklı, güzellikler içinde olmasını diliyorum”

 

Haber:  Zeki Erdoğan Doğubeyazıt

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.