18 İlin Sağlık Müdürleri Diyarbakır da Buluştu

Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen beşinci “Halk Sağlığı Hizmetleri Bölge Değerlendirme Toplantısı,” Diyarbakır’da gerçekleştirildi.

18 İlin Sağlık Müdürleri Diyarbakır da Buluştu
Yayınlama: 26.12.2023
A+
A-

Diyarbakır’da Gerçekleştirildi  toplantıya, Genel Müdür Prof. Dr. Sedat Kaygusuz başkanlığında Genel Müdür Yardımcıları, Daire Başkanları, 18 ilin (Diyarbakır, Ağrı, Ardahan, Artvin, Bayburt, Bitlis, Erzincan, Erzurum, Hakkari, Hatay, Iğdır, Kars, Muş, Nevşehir, Niğde, Şırnak, Tunceli ve Van) İl Sağlık Müdürleri ve Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanları katıldı.

Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen “Halk Sağlığı Hizmetleri Bölge Değerlendirme Toplantısı” 21-22 Aralık 2023 tarihlerinde Diyarbakır’da gerçekleştirildi.

Genel Müdür Yardımcısı Dr. Köksal Hamzaoğlu, Daire Başkanları, 18 ilin İl Sağlık Müdürleri ve Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanları katıldığı toplantıya, Halk Sağlığı Genel Müdürü Prof. Dr. Sedat Kaygusuz başkanlık etti.

18 İlin Sağlık Müdürleri Diyarbakır da Buluştu

Toplantının açılış konuşmasını yapan Halk Sağlığı Genel Müdürü Prof. Dr. Sedat Kaygusuz, Halk Sağlığı Hizmetleri’nin halk sağlığı politikalarının uygulanmasında ve halk sağlığının korunması ve geliştirilmesinde önemli bir rol oynadığını vurguladı.

Kaygusuz, “Halk Sağlığı Hizmetleri Bölge Değerlendirme Toplantıları’nın amacı, illerin halk sağlığı hizmetlerinin mevcut durumunu değerlendirmek, iyi uygulamaları paylaşmak ve illerin halk sağlığı hizmetlerinin geliştirilmesine katkı sağlamaktır” dedi.

Toplantıda, illerin halk sağlığı hizmetlerine ilişkin güncel durum değerlendirildi. Ayrıca, aşılama, kronik hastalıklar, bulaşıcı hastalıklar, çevre sağlığı, sağlık eğitimi ve toplum sağlığı gibi alanlarda iyi uygulamalar paylaşıldı.

18 İlin Sağlık Müdürleri Diyarbakır da Buluştu

İllerin halk sağlığı hizmetlerinin geliştirilmesine yönelik öneriler belirtildiği toplantıya İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Muhammed Tosun katılım sağladı.

İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Muhammed Tosun, toplantının illerin halk sağlığı hizmetlerinin geliştirilmesine önemli katkılar sağlayacağını belirterek, “Toplantıda, ilimizin halk sağlığı hizmetlerine ilişkin mevcut durum değerlendirildi. Ayrıca, diğer illerin deneyimlerini dinledik ve iyi uygulamaları paylaştık. Bu toplantının, ilimizin halk sağlığı hizmetlerinin daha da iyileştirilmesine katkı sağlayacağına inanıyorum” dedi.

Kaynak: VANDAHABER

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.