Van’ın meşhur lezzetleri İstanbullularla buluştu

Van Dernekler Federasyonu öncülüğünde bu yıl ikincisi düzenlenen Van Tanıtım Günlerinde otlu peynir, ayran aşı ve keledoş gibi yöresel yemekler vatandaşların beğenisine sunuldu.

Van’ın meşhur lezzetleri İstanbullularla buluştu
Yayınlama: 24.11.2023
A+
A-

Yenikapı Etkinlik Alanı`nda düzenlenen etkinlikte ziyaretçiler yöresel lezzetlerle karşılandı. Alanda, Van`ın keledoş, ayran aşı, murtağa ve kavut gibi lezzetlerinin stantları dikkati çekti.

Islak toprak altında en az 40 gün bekletildikten sonra tüketilen otlu peynir ile yaklaşık 70 çeşit ürünle hazırlanan Van kahvaltısı ürünleri, yöresel tereyağı, sucuk ve bal ziyaretçilerden yoğun ilgi gördü.

 

Birlik ve beraberlik çağrısında bulunan Yağız, “Biz bu yola çıkarken ‘Ben Değil, Biz Olma’ anlayışıyla, halkımızın hizmetinde olacağız demiştik. Birilerinin peşine koşmayacağız demiştik. Ortak akıl, birlikte çözüm demiştik. Her zaman söylediğim gibi, bizim amacımız Vanlıların birliğini, beraberliğini ve kardeşliğini sağlamaktır” şeklinde konuştu.

 

Van Tanıtım Günlerinin açılış etkinliğine, Van’dan YYÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Şevli, Van Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Necdet Takva, Van Ticaret Borsası Başkanı Nayif Süer katılırken, İstanbul Esenyurt Belediye başkanı Kemal Deniz Bozkurt’un yanı sıra siyasi parti temsilcileri, belediye yetkilileri, çok sayıda Vanlı ve diğer illerden davetliler katıldı.

Van Tanıtım Günleri 26 Kasım`da sona erecek.

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.