Van’da ‘parkomat’ trafiği kilitliyor

Trafiğini rahatlatmak amacıyla başlatılan parkomat sistemi yolun ortasında yapılan park ücreti tahsisi nedeniyle uzun araç kuyruklarına sebep oluyor.

Van’da ‘parkomat’ trafiği kilitliyor
Yayınlama: 06.08.2023
Düzenleme: 06.08.2023
A+
A-

Van’da trafiği rahatlatmak için uygulanan ‘parkomat’ trafiği kilitliyor

Van Büyükşehir Belediyesi’nin, kent trafiğini rahatlatmak amacıyla başlattığı parkomat sisteminin yanlış uygulanması yeni trafik sorunlarına yol açıyor. Yolun ortasında yapılan park ücreti tahsisi uzun araç kuyrukları oluşturuyor.

Van Büyükşehir Belediyesinin, kentteki trafik yoğunluğunun önüne geçmek için 2017 yılında başlattığı parkomat sistemi birçok yönden eleştirilirken yapılan yanlış uygulamalardan dolayı yeni trafik sorunlarına yol açıyor.

Özellikle Van’ın en işlek yolları olan Cumhuriyet ve Maraş Cadde’lerinde uygulanan parkomat sistemi düzensiz parkın önüne geçse de yolun daraltılması sorununu kalıcı hale getirdi. Uygulamanın yasal olmadığı iddiaları da vatandaşlar tarafından sürekli gündemde tutuldu. Bu gibi sebeplerden dolayı parkomat sistemi sık sık eleştirilerin hedefi haline geldi.

YANLIŞ UYGULAMA TRAFİĞİ KİLİTLEDİ

Araç sürücülerinden alınan park ücretinin park halinde değil de yolun ortasında tahsil edilmesi diğer sürücülerin tepkisine yol açtı. Tahsilatı yapan aracın arkasında zaman zaman uzun araç kuyrukları oluşuyor.

Bu duruma tepki gösteren diğer sürücüler, “Sözde trafiği rahatlatmak için bu sisteme geçildi ama bakın daha büyük bir sorun oluşuyor. Bazen dakikalarca bekliyoruz. Bu uyulama trafiği rahatlatmıyor aksine daha da sıkıntıya sokuyor. Tahsilat park halindeyken yapılsın” dedi.

 

Kaynak: Vanolay

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.