Van jandarması iki yönlü çalışıyor

Van İl Jandarma Komutanlığı, sorumluluk bölgesinde emniyet, asayiş ve kamu düzeninin sağlanmasına yönelik çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.

Van jandarması iki yönlü çalışıyor
Yayınlama: 28.11.2023
Düzenleme: 28.11.2023
A+
A-

Van İl Jandarma Komutanlığı, bu faaliyetleriyle sorumluluk bölgesinde emniyet, asayiş ve kamu düzeninin sağlanmasına yönelik çalışmalarını sürdürüyor. Ayrıca, toplumda farkındalık yaratmak amacıyla bilinçlendirme faaliyetleri de gerçekleştiriyor.

Van Valiliği tarafından yapılan açıklamada, “Van İl Jandarma Komutanlığınca, 20-26 Kasım 2023 tarihleri arasında icra edilen uygulamalarda, 148 bin 492 şahıs ve 250 bin 290 araç sorgulanma sonucunda 44 şahıs yakalanmış, bunlardan 7’si tutuklanarak cezaevlerine teslim edildiği belirtildi.

Ayrıca yine Jandarma Suç Araştırma Timleri (JASAT) tarafından 2 ayrı “Nitelikli Dolandırıcılık” olayına müdahale edilerek olay şüphelisi 2 şahıs ve “Uyuşturucu Madde Ticareti Yapmak” suçundan ’12 yıl 6 ay’ kesinleşmiş hapis cezası bulunan bir şahıs yakalanmış ve adli makamlarca tutuklanarak cezaevine teslim edildi” denildi.

Van İl Jandarma Komutanlığı’nın 20-26 Kasım 2023 tarihleri arasında gerçekleştirdiği faaliyetler özetle şu şekildedir:

  • 148 bin 492 şahıs ve 250 bin 290 araç sorgulandı.
  • Aranması olan 5 gümrük kaçakçısı, 6 dolandırıcı, 4 hırsız, 3 uyuşturucu madde kullanıcısı, 3 göçmen kaçakçısı, 5 karşılıksız yararlanan ve 18 diğer suçlu olmak üzere toplam 44 şahıs yakalandı. Bunlardan 7’si tutuklandı.
  • Aile İçi Şiddetle Mücadele ve Çocuk Kısım Amirliği tarafından 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü çerçevesinde Edremit ilçesine bağlı Bakımlı İlkokulu’nda etkinlik düzenlendi.
  • Atlı Jandarma Takımı Edremit ilçesindeki Köşk, Dilkaya mahalleleri, At Çiftliği bölgesi ve sahil kesiminde atlı devriye icra etti.

Jandarmanın bilinçlendirme faaliyetleri çalışmalarını da devam ettirdiğinin belirtildiği açıklamanın devamında, “Aile İçi Şiddetle Mücadele ve Çocuk Kısım Amirliği tarafından 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü çerçevesinde Edremit ilçesine bağlı Bakımlı İlkokulu’nda etkinlik düzenlendi. Yine Atlı Jandarma Takımı Edremit ilçesindeki Köşk, Dilkaya mahalleleri, At Çiftliği bölgesi ve sahil kesiminde atlı devriye icra edildi. Van İl Jandarma Komutanlığı olarak vatandaşlarımızın huzur ve güvenliği için “Huzurunuz, Mutluluğumuzdur” parolası ile çalışmalarımız artan bir azim ve kararlılıkla devam edecektir” ifadelerine yer verildi.

Kaynak: İHA

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.